Whitianga

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal.

De dag dat we aankwamen in Whitianga hebben we niet veel meer gedaan, dat was ook de avond dat ik mijn laatste blog geschreven heb. De dag erop ging ik alleen er op uit voor bone carving. De dames vonden het te duur en wilden de stad in. Ik wilde mijn eigen maori-souvenir graag zelf maken. In de bone carve studio mocht ik aan de gang gaan met tandartsboren en ik boorde er lustig op los en al snel ontstond er enige vorm! Daarna moest het geheel geschuurd en gepolijst worden. Toen ik klaar was had ik een fish hook uit het bot gecreeerd, een van de vele symbolen voor Nieuw Zeeland. Ik vond het erg leuk om te doen!!
Ook de dames waren zeer tevreden, ze hebben een gitaar gekocht en hopen daarmee wat geld te kunnen gaan verdienen. Ik heb beloofd niet mee te gaan zingen, dus dan moet dat misschien nog wel gaan lukken ook!

Daarna zijn we aan het eind van de middag gaan kajakken op zee. We peddelden in de baai richting een kleine baaitje tussen de rotsen. Daar sprong plotseling een zeehondje in het water dat zeker een kwartier rondom onze kajaks heeft gespeeld. Zo ontzettend gaaf om mee te maken!!!

’s avonds niet veel meer gedaan dan wat eten, drinken en kletsen met andere mensen in het Hostel. Tevens ben ik aan mijn derde Harry Potter boek begonnen in het Engels! Goede oefening en erg leuk om te lezen!

De volgende dag moest Amber naar de dokter, de auto-dokter wel te verstaan dus (voor degenen die het nog niet door hadden, Amber is een prachtige oranje Toyota uit 2000). Een paar hele kleine reperaties verder was ze weer helemaal gezond verklaard en konden we weer op weg. We zijn naar een klein strandje gegaan, kwartiertje rijden vanaf Whitianga. Daar hadden we het hele strand voor onszelf en het was een stralende dag. Dus de hele middag daar lekker lui doorgebracht.. en uiteraard verder gegaan in mijn boek.

De dag daarna was het tijd om een paar highlights van Coromandel te gaan bezoeken. Allereerst gingen we naar Hot Water Beach. Dat is een strand, waar je met eb een kuil in de grond kunt graven en dan een eigen warm bad hebt. Water was zelfs heel erg warm, maar het was heerlijk om in te liggen.

Helaas waren we te lui om op tijd uit het hete water te komen en was een grote golf fanatiek genoeg om onze spulletjes nat te spoelen toen het vloed werd. Geen grote schade, maar wel alles vies en nat. Dus moesten we terug naar het hostel om even te douchen. Na een snelle douche konden we even later weer terug naar dezelfde plek om op weg te gaan naar Cathederal Cove.

Na een wandeling van ongeveer drie kwartier kwamen we hier aan. Dit is een echt fantastisch mooi strandje met een speling der natuur die erg mooi heeft uitgepakt. Door een gat in de rots kijk je recht uit op een puntrots in de zee. Het heeft wel iets weg van een cathedraal. De foto hierboven legt het waarschijnlijk beter uit.
Helaas was het weer deze dag erg matig, dus kwam de schoonheid volgens ons niet helemaal tot z’n recht.

Na een gezellige avond met bier en wijn besloten we de volgende dag terug te gaan en daarna naar onze volgende bestemming in Nieuw Zeeland te vertrekken. Dus hebben we de hele middag daar weer heerlijk aan het strand gelegen met een prachtig stralende zon. Heerlijk! Maar rond 18:00 moesten we toch echt weg, het werd toch wel wat laat… En er zou nog een lange auto-rit volgen. Dat hebben we geweten. Pas om 00:00 kwamen we aan in Rotorua. Alles was al dicht, maar met heel wat moeite hebben we toch een hostel weten te vinden. Met een goede internetvoorziening, waar ik nu dus gebruik van maak.
Maar voor een volgende keer is het misschien toch verstandig om wat eerder op weg te gaan naar een nieuwe bestemming, want we waren toch erg dicht bij het slapen in de auto (wat overigen wel een stuk goedkoper zou zijn geweest!).

Rotorua staat bekend om zijn rotte eiergeur. Ik ben heel wat gewend op zondagochtend in een kleedlokaal met ’t zesde van Den Dungen na een avond flink stappen, maar deze stad kan er ook wat van! Ik ben benieuwd, morgen zullen we het geheel waarschijnlijk wel gaan verkennen!

En dan zal er vanzelf weer een nieuwe blog volgen met mijn belevenissen in deze stad!

Groetjes van Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)