Voorpret Argentinië

Medio 2014 gaan Tijs en ik voor een half jaar naar Zuid-Amerika.. De voorpret en voorbereidingen zijn reeds in volle gang. In december ben ik aan de slag gegaan met Argentinië. Niet alleen het land van Evita Peron en Diego Maradona, maar van nog veel meer.. Wij hopen ons bezoek aan Argentinië te kunnen combineren met een trip naar Antarctica…

Kaart Argentinië

 

Highlights:

 • Buenos Aires: De hoofdstad van Argentinië wordt ook het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Een bruisende, imposante en chique stad. Genieten van steaks, tango (kijken) en hopelijk een goede pot voetbal met Argentijnse passie op de tribunes. Prachtige wijken zijn het kleurrijke Boca en San Telmo, bakermat van de tango. Ook kunnen we het graf van Evita Perón bezoeken of de protesten van de ‘Dwaze Moeders’ meemaken. Uiteraard heeft Droomplekken.nl ook nog wat doentips. Een toffe B&B is Via Arriba!
 • Córdoba: Bruisende studentenstad met prachtige pleinen en koloniale huizen. Geniet van de sfeer op het grasveld bij El Paseo del Buen Pastor, zeker in de avonduren stroomt dit veld vol.
 • Iguazu Falls: De grootste verzameling watervallen ter wereld liggen op het drielandspunt tussen Brazilië, Paraguay en Argentinië. Een indrukwekkend staaltje natuurgeweld, zowel van de Braziliaanse als de Argentijnse kant zeer de moeite waard om te bezoeken.
 • Mendoza: De stad van de Argentijnse wijn. Naast wijnproeven kun je hier ook wildwaterraften. Verder is Mendoza een rustige en welvarende stad.
 • Moreno gletsjer: Een zestig meter hoge, krakende ijsmuur… Dat is de indrukwekkende Morene gletsjer. In januari breken regelmatig enorme ijsschotsen af die vervolgens met donderend geweld in het water storten. Je kunt hier diverse tours boeken, bijvoorbeeld om met een boot tot onder aan de gletsjer te varen of wandeltochten over het ijs.
 • Peninsula Valdés: Dit schiereiland is beschermd natuurgebied. Het is dan ook de plaats om wildlife te zien, zoals onder andere zeeolifanten, zeeleeuwen, diverse vogels, pinguïns en walvissen. Zie ook de tips van Droomplekken. Misschien zien we wel orka’s op hun prooi jagen zoals in onderstaand filmpje….
 • Salta: De meest Spaanse stad van Argentinië is Salta. De Tren a las Nubes brengt je via een prachtige rit over hoge passen en diepe kloven naar het bergdorpje San Antonio de los Cobres. Ook kunnen we een bezoek brengen aan de La Puna woestijn. De witte zoutvlaktes met dikke scheuren lijken oneindig door te lopen. Even verderop zie je meren met flamingo’s. Ook kun je vanuit Salta het Andesgebergte verkennen.
 • Merendistrict/ San Carlos de Bariloche: Het wintersportparadijs van Argentinie. In de zomer kun je hier genieten aan een van de vele meren. Voelt een beetje Duits/ Zwitsers aan.
 • Torres del Paine: Een natuurpark aan de rand van de Patagonische ijskap. Gletsjers, bergketens en toendravlaktes vormen hier het decor voor prachtige wandelingen.
 • Ushuaia: De zuidelijkste stad ter wereld is de vertrekplaats voor cruises naar Antarctica. Maar het is meer dan dat. Vuurland, het eiland waar Ushuaia op ligt, is ongekend ruig en prachtig. Hier is dan ook veel wildlife te zien. El tren del fin del mundo brengt je naar het einde van de wereld.
 • Antarctica: Reis vanaf Ushuaia naar de zuidpool, een tocht om nooit te vergeten. Tijdens de tocht krijg je alles te horen over het leven op Antarctica, eenmaal aangekomen op het witte continent zul je het zelf gaan meemaken. Pinguins, zeeluipaarden, walvissen.. ze zullen allemaal deel gaan uitmaken van ons avontuur.

 

3 thoughts on “Voorpret Argentinië”

 1. Patagonië schijnt ook zo mooi te zijn, fotoboek van familie gezien 🙂 Maar klinkt allemaal erg goed, ben erg benieuwd naar de updates!

 2. Patagonië moet inderdaad echt prachtig zijn! Veel zin in!! Maar dat wordt waarschijnlijk pas december/ januari voordat we daar zijn. 😉

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)