Vilnius: verslag en foto’s!

Trakai castle, Vilnius

In april zijn Jacqueline en ik voor een lang weekend naar Vilnius (Litouwen) geweest. Met Ryanair vlieg je erg voordelig naar de Baltische staten, wat ook Vilnius zeer geschikt maakt voor een citytrip. Vooraf was Vilnius voor mij een tamelijk onbekende bestemming, maar achteraf vind ik het zeker een aanrader. Een niet te grote en niet te toeristische stad, waar wel het nodig te zien en te doen is en de mensen erg vriendelijk zijn.

Vilnius heeft een oud, mooi stadscentrum, een kasteeltje op de bergtop, veel leuke kroegjes en restaurantjes. En een eigen republiek midden in de stad. En een prachtig kasteel in een meer even buiten de stad. Qua grootte perfect om een weekend te vertoeven en lekker door de stad te slenteren.

April was een erg goed moment om naar Vilnius te gaan. We pikten de eerste zonnestraaltjes mee op de terrasjes, maar de meren waren nog bevroren na een koude winter. Niet te toeristisch, maar wel genoeg te doen en te beleven.

 

Tips van Tijs!

  • Vlieg erg goedkoop naar de Baltische staten met Ryanair!
  • Meat lovers pub: Een echte aanrader voor de liefhebber van een goed stuk vlees!
  • Snekutis: Een kroeg die past bij de sfeer van een stad als Vilnius. Een beetje vaag, maar wel een fantastische sfeer. Zeker voor bierliefhebbers. Proef een van de lokale bieren, maar pas op met de snacks die je er bij kunt bestellen.
  • Home made house (hostel/ guesthouse): Ik ga graag naar hostels. Je ontmoet mensen en er hangt vaak een goede sfeer. Dit is een van die plekken waar gewoon een goede vibe hangt. Niet te groot, vriendelijke mensen.
  • Trakai kasteel: Kasteel dat een half uurtje buiten Vilnius ligt. Prima te bereiken per (mini)bus. Kasteel ligt midden in een groot meer (dat nog bevroren was in april!). Als je een middagje de stad uit wilt is dit een erg leuke bestemming. Aanrader dus!
  • Uzupis Republiek: Midden in Vilnius is een wijk uitgeroepen tot republiek. Met een eigen grondwet die in vele talen aan een muur hangt. Beetje toeristisch ondertussen, maar wel nog steeds een erg leuke, kunstzinnige sfeer.
  • KGB museum: Je krijgt een indruk van een stukje historie van Litouwen. Vooral de gevangenis onder het museum maakte veel indruk op me.

 

Foto’s:

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)