One day in Chicago, the Windy City!

In de maand september ging ik met Sogeti voor drie weken naar Athens, Ohio. In een van de vrije weekenden gingen we met een aantal collega’s op pad naar Chicago. Vanuit Athens was dit zo’n zeven uur rijden, maar wat mij betreft hoort het helemaal bij de Ohio-experience! Wat een ontzettend gave stad, heerlijk om een dag Chicago te mogen beleven!

 

Kaart met de hoogtepunten van Chicago!

 

Met de metro… naar Chicago downtown!

Vrijdagmiddag vertrokken we vanuit Athens op weg naar Chicago! We bleven iets te lang hangen bij een Ihop om te eten en kwamen rond middernacht uiteindelijk aan bij ons hotel even buiten Chicago. Daar doken we vrijwel direct het bed in om nog wat uurtjes slaap te pakken, voordat we ons de volgende dag zouden onderdompelen in Chicago!

Die dag vertrokken we op tijd vanuit het hotel en ruim een uur later had de metro ons naar downtown Chicago gebracht. We kwamen uit de metro en stonden direct tussen de gigantische skyscrapers! En daar tussendoor zoefde de skytrain. Supergaaf!

Chicago

 

 

Te voet… door het Millennium Park! 

We liepen vanuit de metro in de richting van Millennium Park, waar ook een van de bekendste symbolen van de stad staat.. namelijk The Bean (Cloud Gate). Een gigantische glimmende boon waarin de skyline van de stad weerspiegeld wordt. Perfecte plek voor originele foto’s en selfies natuurlijk!

Chicago

 

Daarna begonnen we het Millennium Park te verkennen. Een voormalig rangeerterrein waar nu een groots en prachtig park is aangelegd vol fonteinen, kunstwerken en een enorm openluchttheater. Het meest indrukwekkend vond ik de Crown Fontein waar gezichten van duizend inwoners van Chicago op worden geprojecteerd.

Chicago

Al met al een erg relaxte plek in Chicago, waar veel inwoners van de stad en toeristen van genieten!

 

Met de fiets… door de hele stad!

Nadat we het grootste gedeelte van het Millennium Park hadden gezien, zagen we ineens een rij fietsen staan. Fietsen! Nederlanders! Fietsen! Even later vlogen er dus negen Nederlanders in sneltreinvaart door downtown Chicago. De ene na de andere wolkenkrabber flitste voorbij met als hoogtepunt de imposante Trump Tower. Erg gaaf om in zo’n grootse Amerikaanse stad lekker rond te fietsen!

Chicago

 

Door het hele centrum van Chicago staan rekken met opvallende blauwe fietsen. Deze fietsen zijn voor een luttel bedrag te huren, zelfs gratis als je ze binnen een half uur weer in een stalling terugzet. Supergoed systeem, zeer aan te raden!

We eindigden ons eerste gedeelte van het fietsavontuur bij Navy Pier. Daar zetten we de fietsen weer in een van de vele stallingen en we gingen op avontuur op deze pier. Ten tijde van de bouw van deze pier was het de grootste ter wereld! Toch een leuk Triviantfeitje, waar je verder niet veel aan hebt. 🙂 Op deze pier staan een groot aantal attracties, waardoor de pier een van de drukst bezochte plekken van de stad is voor toeristen. Eyecatcher van deze pier is het grote Ferris Wheel (reuzenrad). De huidige variant gaat binnenkort dicht, maar er komt vast een opvolger met het geweldige uitzicht op de skyline van Chicago! Wij hebben er van genoten in ieder geval!

Chicago

 

Daarna sprongen wij weer op een andere fiets en reden we lekker langs Lake Michigan. Prachtig om over het meer uit te kijken met vele bootjes in de havens. En aan de kustlijn talloze groene parkjes en continu zicht op de indrukwekkende skyline van de stad.

We eindigden onze fietstocht aan het begin van de middag om af te spreken met oud-collega Magdelijn, die tegelijkertijd ook in Chicago aanwezig was. Helaas waren wij in de juiste straat, maar aan de verkeerde kant van de stad. Uiteindelijk vonden we haar wel, precies op het moment dat haar boot vertrok voor een tochtje op het meer..

Chicago

 

Met de boot… over Chicago river en Lake Michigan

Chris, Berrit en ik besloten ook maar de boot op te gaan. Lekker in het zonnetje genieten van een prachtige stad. Eerst vaarden we over de Chicago rivier met haar kenmerkende bruggen en aan weerszijde de gigantische wolkenkrabbers. Heel indrukwekkend.

Chicago

 

Daarna zetten we koers richting Lake Michigan, een van de grootste meren van de Verenigde Staten. Met het zonnetje op ons gezicht genoten we van het prachtige uitzicht op de stad. Super!

 

Chicago

Chicago

Chicago

 

Chicago-food! Hotdogs & deep fried pizza!

Het culinaire aspect mag niet ontbreken in mijn blogs! Chicago staat op culinair gebied om twee dingen.. Hotdogs en deep fried pizza! De eerste vormde onze lunch, het tweede was ons avondeten! Met z’n allen zochten we een bekend pizzarestaurant op, bestelden we een aantal gigantische pizza’s om te delen (en wat pitchers bier) en genoten we volop! De deep fried pizza is trouwens een pizza met een dikke bodem en dito lagen saus en kaas. Behoorlijk vullend, maar dat was precies wat we nodig hadden na een dag door de stad wandelen, fietsen en varen.

 

Cocktails drinken in Hancock tower!

Na de pizza’s sprongen we weer op onze fietsen! Dit keer om donker Chicago te fietsen.. Nouja, donker… de zon was onder, maar de vele lichtjes van de stad waren aangestoken. Downtown Chicago was uiteraard een grote verzameling van lampen, neon en lichtjes. We fietsten richting de Hancock Tower, een van de hoogste gebouwen van de stad. Daar zit op de 96e verdieping namelijk een bar, the Signature Room. Gratis toegang, een fantastisch uitzicht over de stad en een dure cocktail. Maar die laatste was het meer dan waard!

Chicago

 

Op stap op The Magnificent Mile

Na een dagje door de stad, de pizza’s en de cocktails besloten we om toch nog maar ergens een biertje te drinken in Chicago. We fietsten weer door de stad over de Magnificent Mile en vonden een leuke bar. Dat ene biertje werden er nog een paar meer en uiteindelijk waren we om vijf uur weer terug in hotel. Dat is overigens inclusief bijna anderhalf uur reistijd, bestaande uit het zoeken van een metrostation, wachten op de metro, de rit met de metro en daarna nog een stuk taxi. De volgende keer pakken we wel Über!

Chicago

 

Na een paar uurtjes slaap zetten we weer koers richting Athens, Ohio. Weer een prachtig avontuur rijker!

 

Foto’s Chicago!

 

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)