Voorpret Uruguay

 

Uruguay… eigenlijk weet ik niet zo gek veel over dit land. Ja, ik ken ze van het voetbal natuurlijk. Een klein land dat toch vaak goed presteert met de bijtgrage Suarez als sterspeler. En de hoofdstad, Montevideo, doet bij mij nog wel een belletje rinkelen. Maar daar houdt het eigenlijk wel mee op. Toch trekt dit land me op de een of andere manier wel aan.. is het de passie die ze uitstralen bij het voetbal of omdat ik vaak toch een een voorkeur heb voor de underdog, zoals dit landje tussen de reuzen Brazilië en Argentinië in? Geen idee wat het is… in deze blog ga ik er proberen achter te komen wat het nou eigenlijk is met dat Uruguay en wat er te doen is!

 

De kaart met de highlights van Uruguay:

Al lezende over Uruguay ontstaat bij mij een beeld van een divers land. Een bruisende hoofdstad en een jetsetbadplaats. Maar ook authentieke vissersdorpjes en een ruig binnenland waar je het gaucho-leven kunt ervaren… maar een antwoord op de vraag waarom het land me ergens echt trekt heb ik niet. Waarschijnlijk toch mijn voorliefde voor de underdoglanden. 🙂

 

Highlights:

  • Montevideo: De (erg veilige!) hoofdstad van Uruguay is opgebouwd in blokken met rechte wegen. Verdwalen zullen we er dus niet zo snel. In dit voetbalgekke land werd in 1930 het eerste officiële WK voetbal gehouden. Een bezoek aan het het museum hiervan staat voor mij zeker op mijn lijstje. Niet alleen voetballiefhebbers komen aan hun trekken, dat geldt zeker ook voor vleesliefhebbers (bv bij de Mercado del Puerto: zie filmpje). En na al dat vlees en voetbal is het natuurlijk heerlijk genieten op de 22 kilometer lange Rambla boulevard waar altijd wel iets te beleven is.
  • Colonia del Sacramento: Klein kleurrijk kuststadje, waar het voelt alsof de tijd stilstaat en een goede sfeer hangt. Per veerboot ook vanuit Buenos Aires te bereiken in 50 minuten. Daarmee is het een prima plek om Uruguay binnen te komen en om enkele dagen te genieten!
  • Punta del Diablo: Deze duivelse naam komt niet uit het niets.. ergens zou hier de duivel wonen!? Grote stranden en dito golven, en een rustig en authentiek plaatsje (600 inwoners) dat voornamelijk bestaat uit vissers, kunstenaars en artiesten. Maar een duivel? Dat valt wel mee…
  • Punta del Este: waar Punta del Diablo klein en authentiek is, is Punta del Este het tegenovergestelde. Torenhoge hotels, de jetset bepaalt hier het beeld. Flaneren, clubs bezoeken en van de zon genieten op het strand.. dat is wat je kunt verwachten in Punta del Este.

    Punta del Este
  • Tacaurembó: De meeste toeristen bezoeken voornamelijk de kust van Uruguay, in het binnenland wonen en leven de gauchos. Je kunt hier het ruige leven ervaren door op een rancho te verblijven.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)