Vijf redenen om bruisend Tel Aviv te bezoeken!

Wij startten en eindigden onze Israël-reis in Tel Aviv, de meest bruisende stad van Israël. Een bruisende stad waar wij echt van konden genieten met een heerlijke vibe, sfeer en stranden. In deze blog vijf redenen om deze heerlijke stad te bezoeken!

 

Groot nieuws..

Mooi nieuws dat we konden delen op het strand van Tel Aviv. De laatste vakantie met z’n tweetjes…

 

1. Life is a beach

In Tel Aviv vind je zandstranden in plaats van ‘heilige stenen’, vrolijk strandleven in plaats van ingewikkelde conflicten en surfgolven in plaats van heilige boeken. Dat maakt Tel Aviv tot een unieke plek in het midden-oosten. In deze stad lijkt verschil in geloof, overtuiging en seksuele voorkeur veel minder relevant. Een tolerante plaats vol met artistiekelingen, hipsters en levensgenieters.

Voetbal op het strand van Tel Aviv

Twaalf kilometer aan strand zal ongetwijfeld een rol spelen in deze vrije levensopvatting. Hier geniet men van de zon, van de golven om te surfen en van het strand om te sporten en spelen. Dankzij het heerlijke klimaat is Tel Aviv het grootste gedeelte van het jaar een zeer aangename plaats om te genieten van zon, zee en het leven in het algemeen!

Beaches of Tel Aviv

2. Culinair Tel Aviv: hummmmmus en ander heerlijk eten!

Tel Aviv en heerlijk eten gaan hand in hand. Werkelijk overal kun je hier heerlijk eten. Van kleine falafel-tentjes tot fantastische restaurants met de meest mooie en smaakvolle gerechten.

Enkele van de heerlijke plekjes die we getroffen hebben:

Op de eerste avond troffen we per toeval restaurant Night Kitchen, vlak bij onze Airbnb. Hier werden we verrast met een heerlijke mezze. Fantastische gerechtjes vol smaak en kleur. Een perfecte kennismaking met de Israëlische keuken!

Mezze @ Night Kitchen

 

Ook een aanrader is Italiaans restaurant Ha’pizza, waar telkens weer een rij voor de deur stond. En toch gingen wij er twee avonden naar toe om te eten. Heerlijke risotto, fantastische pizza’s. Smullen!

Rothschild Boulevard is een heerlijke straat om ’s avonds te flaneren. Volop leven en aan beide zijden van de brede straat vind je talloze fantastische restaurants, bars en clubs. Wij gingen voor een brunch bij ontbijtrestaurant Benedict. Hier kun je 24/7 genieten van diverse soorten ontbijt. Niet goedkoop, maar een mooie ervaring!

En zo zijn er nog veel meer heerlijke plekjes in Tel Aviv te vinden. We aten er heerlijke falafel, ontbeten er met hummus en genoten dus volop van de fantastische keuken van Tel Aviv.

 

3. De oude haven Jaffa

Oké, stranden en lekker eten… is er op cultureel gebied ook nog iets te doen in Tel Aviv? Volop! Maar eerlijk gezegd hoef je niet primair naar Tel Aviv te gaan voor historie en cultuur. In de rest van Israël vind je dat in overvloede, struikel je over heilige plaatsen. Maar Tel Aviv, daar ga je naar toe om te genieten van het leven.

Jaffa, Tel Aviv
Uitzondering hierop is Jaffa. Hier vind je de historie van een van de oudste havensteden ter wereld. Nauwe steegjes, oude huizen uit lang vervlogen tijden. Jaffa zou ooit gesticht zijn door Japhet, de zoon van Noah en nog bewoond zijn door de Filistijnen. Het moge duidelijk zijn, de historie ligt hier voor het oprapen. Heel eerlijk gezegd waren wij niet heel erg onder de indruk overigens… 😉

Ooit was Jaffa een zelfstandige havenstad, tegenwoordig ligt het midden in Tel Aviv. Dit is de plek waar de stranden van Tel Aviv beginnen. Na een uurtje door Jaffa struinen kwamen wij dus vanzelf weer op het strand terecht, waar we uiteindelijk genoten van de laatste stralen van de ondergaande zon op de contouren van Jaffa.

 

Sunset Jaffa/ Tel Aviv
4. Bauhaus, the white city, levendige marktjes en sfeervolle wijken!

Nou vooruit.. behalve stranden en eten is er echt nog wel wat meer te doen en te zien in Tel Aviv. Een enorm gedeelte van de stad is in Bauhaus-stijl gebouwd, zo’n 4000 gebouwen zelfs. Vele van deze zijn te vinden rondom Rothschild Boulevard (the place to be voor talloze restaurants, bars en clubs). Deze ‘white city‘ is door de UNESCO ook uitgeroepen tot werelderfgoed.

Neve Tzedek is een van de leukste wijken van de stad. Zo’n typische plek wat jarenlang een no-go area was, maar tegenwoordig bruist! Boetiekjes, restaurants, barretjes en cafés. Shabazi Street is het hart van deze leuke wijk, echt een aanrader!

Ook een must do in Tel Aviv is Carmel Market. Enerzijds soms een beetje toeristisch met veel nepspullen, maar het hart van deze markt bestaat uit talloze kraampjes met geurende kruiden, talloze kleurrijke groentes of vlees dat door slagers ter plekke wordt geslacht.

 

Kortom… meer dan voldoende mogelijkheden om je te vermaken als je even geen zin hebt om over de stranden van Tel Aviv te flaneren of de andere geneugtes van het leven in Tel Aviv.

 

5. Op enkele uren vliegen vind je dus al een heel andere wereld!

Israël en Tel Aviv klinkt als een andere wereld, Regenboog Schipholver weg van ons. Maar eigenlijk valt dat reuze mee. Vanaf Amsterdam ben je al in 4,5 uur in Tel Aviv, terwijl de vliegtickets ook niet gek duur zijn. Zelfs een lang weekend weg is dus niet eens zo’n gek idee! Even genieten van stranden, lekker eten en een totaal andere wereld!

En weet je wat ook het mooie is van Tel Aviv? In minder dan een uur sta je in Jeruzalem om je te laven aan cultuur, historie en religie. Waar iedere steen heilig is en aanbeden wordt door de grootste religies ter wereld. En als je twee uur rijdt kun je ook ronddobberen in de Dode Zee, nog zo’n unieke ervaring! En zo zijn er nog veel meer plaatsen die je kunt bezoeken op korte afstand, zoals het indrukwekkende Bethlehem of de heerlijke havenstad Haifa. Iets langer de tijd? Dan kun je zelfs het wereldwonder van Petra in Jordanië in je reis opnemen!

 

Foto’s:

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)