Rotorua en Raglan, Waitoma en Taupo.

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Kia Ora!!

Hier weer een verslagje vanaf de andere kant van de wereld. Na 4 nachten doorgebracht te hebben in Rotorua, hebben we nu al twee nachtjes geslapen in Raglan. Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin met de drie Duitse dames en de schone Japanse.

Rotorua.
Rotorua staat bekent om zijn thermische activiteiten. Dat zie je niet alleen, dat ruik je vooral. Maar het biedt ook een aantal natuurlijke attracties die de moeite van het bekijken waard zijn.

Zoals ik in mijn vorige blog al gemeld had, hebben we de eerste nacht op het nippertje een hostel gevonden. Dit was het grootste, duurste standaard-hostel van Rotorua, een van de vele in de grote Base-keten. Niet echt mijn ding en gelukkig denkt de rest daar ook zo over. De volgende dag zijn we op zoek gegaan naar een betere en gevonden in het Funky Green Hostel. Een leuk, kleiner en persoonlijker hostel.

Nadat we ons daar geinstalleerd hadden hebben we een beetje ingelezen over Rotorua en wat andere boeken gelezen. Mijn Duitse vriendinnetjes gingen voor het eerst de straat op om muziek te maken met hun gekochte gitaar. Ik las lekker mijn boek en heb een kort wandelingetje gemaakt door Rotorua. Nadat de dames terugkwamen met een hele ervaring en $1,40 rijker hebben we snel gegeten en zijn we naar de polysian spa gegaan. Daar hebben we anderhalf uur doorgebracht met dobberen in het heerlijke hete water. Erg relaxed en ontspannen.

De volgende ochtend zijn we naar Wai-o-tapu wonderland gegaan. Een verzameling van bijzondere thermische activiteiten. Zie de foto’s hieronder. Moet zeggen dat het in werkelijkheid behoorlijk toeristisch was. Maar op zich wel leuk om te zien.

’s middags gingen de dames weer muziek maken (1 dollar) en ik lekker lezen (mijn derde harry boek is nu uit). En ’s avonds gezellig in het hostel wat bier en wijn gedronken. Ook belangrijk!

De volgende dag overdag weer een rustig dagje gehad. De dames hadden dit keer wel succes hadden met hun muziek en hebben een heel aardig bedrag verzameld. Ik heb een beetje publiek gespeeld, een nieuwe tas gekocht (mijn Eastpak is na 12 jaar trouwe dienst overleden) en wat rondgewandeld en de geur van Rotorua tot me door laten dringen.

’s Avonds ben ik op pad gegaan om een avondlang kennis te maken met de Maori-cultuur. De Maori zijn de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland. Het was een beetje te toeristisch, maar desondanks wel erg leuk om mee te maken. Nadat de Maori-mannen in een traditionele war-cano waren aangekomen, kregen we eerst allerlei dansen te zien (googletip: Haka) en allerlei informatie over de Maori. Erg indrukwekkend om te zien. Daarna stond er een traditionele maaltijd op het programma: hangi. Kip, lam, aardappelen en groentes zijn onder de grond bereid en stonden nu op ons te wachten. Mijn bord uiteraard overvol geladen en ik heb heerlijk gegeten! Eindelijk eens wat anders dan spaghetti, noodles of toast als avondmaaltijd!

De volgende dag zijn we weer vertrokken uit Rotorua. Via Hamilton (stad van niets) zijn we naar Raglan gereden. Dit is de surfstad van Nieuw Zeeland. Ik wilde misschien een cursusje gaan volgen hier, maar t weer was tamelijk slecht. De eerste dag hebben we heel erg lui binnen doorgebracht, we hadden namelijk een heel huis-hostel voor ons alleen. Heerlijk op de bank gehangen, open haard aan en boekjes lezen. De volgende dag zijn we op pad gegaan en hebben we enkele van de surfstranden bezocht en de Bridal Veil Falls gezien. Op de surfstranden was het lekker relaxed, weinig surfers, maar wel mooi op zich. En flinke surfgolven. De falls waren wel indrukwekkend. Vanaf 55m hoogte stortte het water hier naar beneden.

Hierna zijn we voor een nachtje naar Waitomo geweest. Maar dit werd wel tot nu toe het hoogtepunt van mijn tijd in Nieuw Zeeland. Hier zijn we namelijk naar de Glowworm Caves gegaan. Echt super gaaf! En uniek in de wereld.

Eerst hebben we 30m geabseild naar de grot van de glowworms. Daar hebben een hele tocht door de grotten gemaakt, in luchtbanden met de stroming meegedreven, geklauterd door gaten en over blokken. En uiteraard regelmatig onze lampjes uitgedaan en genoten van het fantastische zicht op de glowworms. Na een tocht van 4uur zijn we weer die 30m omhoog geklimd en waren we een fantastische ervaring rijker.

Behalve de caves was er in Waitoma eigenlijk niet zo heel veel te doen, dus zijn we direct weer verder gegaan. Nouja, direct.. Onze Amber had wat problemen om op gang te komen. Ze deed niets meer. Maar gelukkig hadden we ergens een handige Amerikaan opgepikt om even met ons mee te reizen en na wat gepruts reed Amber weer als een oranje zonnetje door het Nieuw Zeelandse land.
Overigens ben ik sinds een aantal dagen ook aangemeld bij de verzekering, dus kan ik ook rondrijden in Amber. Nu al een aantal uurtjes gereden en het gaat prima. Wel even wennen in het begin (links rijden, erg bochtig, smaller), maar het is allemaal geen probleem.

Nadat ik ons veilig richting Taupo had gereden (door de stromende regen) konden we heerlijk op tijd ons bedje in om weer wat bij te slapen. Ik vrees dat dat voor de komende dagen ook onze hoofdbezigheid gaat worden. Want hoewel Taupo een erg gave plaats is met een aantal dingen die we zeker willen gaan doen is het weer hier momenteel zwaar euh.. regenachtig. Vandaag van hostel gewisseld (slapen nu in de Rainbow Lodge), was gedaan.. en.. tja, geslapen en gelezen. We zien wel hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen, maar voor de komende dagen staat er telkens erg slecht weer op het programma. We wachten maar af, want er zijn hier behoorlijk veel dingen die we zeker willen gaan doen.

Dit is dan het einde van een behoorlijk lang verhaal. Was de laatste dagen vrij lastig om het bij te houden. Slecht internet etc. Had dit verhaal ook al halverwege af toen mijn internettijd op was. Maar nu is er weer volop leesvoer voor jullie!! Hoop dat ik snel spectaculaire dingen kan vermelden hier.. dan is de regen namelijk gestopt. Maar anders worden het waarschijnlijk dagen vol Harry Potter lezen, dvd’s kijken en lang uitslapen. Op zich ook niet verkeerd natuurlijk, maar ik ga liever voor de actie!

Groetjes van Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)