Taupo

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal.

Daar ben ik alweer met een update. Ik verwachtte dat dit een beetje een slechte week zou gaan worden, vanwege de hoeveelheid regen die voorspeld was. Maar gelukkig is het weer in Nieuw Zeeland nog wisselvalliger dan in Nederland, want het is prima weer met slechts af en toe een beetje. Gisteren hadden we eigenlijk nog niet veel gedaan. Beetje geluierd, besluiteloos over wat we wilden gaan doen.
Tot we richting eind van de middag gewoon het besluit namen om maar eens uit een vliegtuig te gaan springen.

Skydive!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vooraf was ik een beetje gespannen en opgewonden, maar niet echt heel nerveus. Alles ging in een soort van roes. Omkleden, instructievideo, richting vliegtuig met mijn tandembuddy (erg coole gast, Jonathan uit Brazilie).
En toen de lucht in. Onderweg ging het allemaal zo enorm relaxed. Video werd gemaakt, dingetjes werden uitgelegd en we zagen de aarde steeds kleiner worden. Op 12.000 ft (er is vast wel een lezer die kan uitrekenen hoeveel meter dat is) was het tijd om de kortste weg richting aarde te kiezen. Ik was als tweede aan de beurt. Eerst mocht Krista het vliegtuig uit (meisje uit USA, paar dagen geleden ontmoet en trekt nu tijdelijk met ons op). Dat duurde erg lang, wachten tot het juiste moment.
En toen was ik aan de beurt. Eerst ging mijn cameraman het vliegtuig uit en toen zaten Jonathan en ik met onze beentjes uit het vliegtuig. Even lachen naar de fotocamera in het vliegtuig, dan naar onze meespringende cameraman en hop weg waren we.

Dat gevoel was echt onbeschrijfelijk, zo supergoed. Adrenalinekick pur sang. Zo ontzettend gaaf. Zo’n 45 seconden vrije val, maar ik had geen gevoel voor tijd. Het enige wat ik kon was schreeuwen hoe super dit was. En zwaaien en blij kijken naar de cameraman.
Daarna ging de parachute open en zweefden we enkele minuten door de lucht. Prachtig uitzicht over Lake Taupo en het stadje zelf. Mocht ook nog zelf even spelen met de parachute, echt enorm stoer om te doen. En uiteindelijk landde ik weer veilig op mijn beetjes op de Nieuw Zeelandse bodem.

Echt, het is onmogelijk om dit gevoel te beschrijven. Nog twee uur lang stroomde de adrenaline door mijn lijf, was de grijns niet van mijn gezicht te slaan. En voor de anderen gold hetzelfde. Een ding weet ik zeker, dit ga ik absoluut nog een keer doen.
Vooraf had ik niet echt een idee hoe dit zou gaan worden, maar dit gevoel overtreft werkelijk alles. Was absoluut niet eng, voelde me superveilig telkens, geen last van ziekte of oren tijdens het vallen. Gewoonweg super!!

Heb ook een DVD en foto’s laten maken. Kostte wel redelijk wat extra (aangezien er iemand extra mee moet springen), maar ook dat was elke cent meer dan waard. Ik was de enige uit ons groepje die dat heeft gedaan, maar het resultaat is echt geweldig. Zie de foto’s hieronder. Ik krijg helaas het filmpje nog niet op youtube, maar het is echt fantastisch geworden. Maar ik denk dat de foto’s dat ook wel laten zien.

Dat was dus gisteren. Na de adrenalinestoot was al mijn energie wel weg en na een vette hap bij Burgerfuel (dat mag na zo’n dag) en een flinke pint was het bedje heerlijk.
Vandaag hebben we een wandeling gemaakt naar de Huka Falls. Ook erg gaaf weer. Aan het begin van de wandeling kwamen we bij een warm water bron. Leuke verrassing, dus uiteraard dat water ingegaan. Aan de ene kant voelden we het warme water, aan de andere kant was de tamelijk koude rivier. Dit zijn ook echt onvergetelijke momenten. Daarna onze wandeling vervolgd richting de Falls. Was niet echt een waterval, maar een enorme stroomversnelling, waardoor het water naar beneden donderde. Eentonig misschien, maar ook dit was weer zo enorm gaaf om te zien. Heb zo niet de foto’s hiervan bij de hand, maar die komen nog!

Conclusie.. heb het bijzonder goed naar mijn zin en de laatste dagen echt supergave dingen meegemaakt. Nieuw Zeeland is superrrrr!!!
En skydiven ga ik vaker doen!

Geniet van de foto’s.
Groeten van Tijs!
AdTech Ad
AdTech Ad

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)