Taupo 2

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Kia ora Nederland!

Vandaag weer een berichtje vanuit Taupo, waarschijnlijk ook mijn laatste omdat we vandaag weer zullen vertrekken. Maar nog even gebruik maken van erg snel en goedkoop internet!

Ik was geeindigd bij de Haku Falls in mijn vorige berichtje. Die avond zijn we teruggegaan naar de warmwaterbronnen met een aantal andere backpackers, wijn en bier. Heerlijk om in de open lucht in het warme water te liggen en naar de sterren te kijken onder het genot van enkele alcoholische versnaperingen.

Toen we de volgende dag weer eens ontwaakt waren zijn we ’s middags een boottocht gaan doen over Lake Taupo. Prachtige uitzicht over het erg grote meer en de bergen en het stadje er om heen. Aan de overkant van het meer zien we heel in de verte de besneeuwde bergtoppen liggen waar we (volgens mij) vandaag naar toe gaan. Prachtig!

Aan het einde van de boottocht kwamen we uit bij een Maori-kunstwerk achtig iets aan het meer. Mooi was het wel, maar historische waarde heeft het niet bepaald. Uiteraard wel een fotomoment.

De volgende dag hebben we weer een andere wandeltocht gemaakt ’s middags. Dit keer de Mount Tauhara beklommen. Een hele flinke klim, eerst tussen de koeien door, daarna een lang stuk door de bossen, om uiteindelijk beloond te worden met een prachtig uitzicht over de omgeving.
Uiteraard bleef ik niet op de standaard toeristenplek, maar vond ik een klein paadje naar een punt iets verderop met grote rotsblokken, veel wind en een nog beter uitzicht. Het gaf het gevoel te staan op het topje van de wereld (althans voor zover we konden zien ;)).

Dat was mijn tijd in Taupo weer. Vond het een enorm gave tijd, waarin we echt superveel hebben meegemaakt en gezien. Hoogtepunt was natuurlijk de skydive, maar ook ’s avonds in een warmwaterbron kunnen springen, fantastische wandeltochten en dito uitzichten zijn dingen die ik nooit meer zal vergeten.. Enige minpuntje was ons hostel, omdat we continu van kamer hebben moeten switchen. Er was namelijk een voetbaltoernooi in de stad, waardoor alles overboekt was. Maar verder was Taupo echt top.

We gaan nu op weg naar Turangi, vanuit waar we Tongariro Crossing hopen te kunnen gaan doen. Vanuit daar zullen we nog enkele plaatsen bezoeken op het Noordereiland (Napier en Wellington) in ongeveer een week tijd. Daarna wordt het tijd voor het zuidereiland en Lieke!!!!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)