Sydney => Cairns => Cape Tribulation

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hey Folks!

No worries, het gaat allemaal goed met me hier in OZ. En hier een nieuwe blogje met mijn avonturen van de laatste dagen!

Volgens mij was ik ergens in Sydney gebleven de laatste keer. Heb toen een hele dag moeten uittrekken om mijn vlucht en mijn plannen voor de rest van de tijd te regelen. Beetje jammer, had gedacht en gehoop dat sneller te doen, zodat ik wat meer tijd voor Sydney zou hebben. Maar helaas. Heb wel redelijk wat van de stad gezien, maar bijvoorbeeld het beroemde Bondi beach niet. Niets aan te doen!

De volgende dag ben ik met een tour naar de Blue Mountains gegaan.. Een natuurgebied niet ver van Sydney vandaan. Helaas voor mij was t een typische iets te touristische tour-tour. Had gehoopt de Blue Mountains goed te zien, maar de praktijk was het ff de bus uit om een paar fotootjes te maken op een populaire plek en weer verder naar het volgende dingetje. En het meest jammerlijke was dat die dingetjes vaak niet zo heel interessant waren eigenlijk. Goed.. samenvatting van de dag toch maar!
Vroeg opstaan, uurtje dwalen door een soort van dierentuin met alle Australische diertjes, zoals koala’s, kangaroos, krokodillen, slangen en een hele hoop vogels in alle soorten en maten.

Een aantal van die dieren liep met redelijke vrijheid rond, heel veel zaten echter ook in niet al te grote kooien. Wel leuk om tussen de skippies door te lopen en het voeren van de krokodil te zien. Maar verder hoefde het van mij niet zo eigenlijk. Koala’s die uit de boom geplukt worden om met toeristen op de foto te gaan zijn niet zo mijn ding.
Daarna een tussenstopje om de buschauffeur een boomerang-cursus te zien geven. Op zich wel interessant, maar nou ook weer niet zo heel boeiend. Zeker niet met zo enorm veel stops overal.
Volgende stop was de lunch. Natuurlijk een zeer prima stop voor Tijsi!
Vervolgens met z’n allen de bus uit bij de Three Sisters, een van de beroemde foto-plekken van de Blue Mountains. Erg mooi wel, maar beetje sneu om na een kwarietje weer de bus in te moeten. Vervolgens kwamen we uit bij een plek waar we met een paar kabelbanen en een stijl treintje en een wandelpad de Blue Mountains konden gaan verkennen. Veel te toeristisch natuurlijk. Maar wel mooi.
Dat waren de Blue Mountains dan weer.. Op de weg terug nog een tussenstop gemaakt bij een of ander snoepwinkeltje. En waarschijnlijk ben ik nog een tussenstop vergeten op weg naar het eindpunt. Een ferrytocht die ons terug naar Sydney bracht. Dat was overigens dan wel weer leuk, om met de boot door de haven van Sydney te gaan.
Goed, al met al… Duidelijk niet wat ik er van verwacht had, maar wel genoeg gezien om te weten dat t erg mooi is! Paar leuke mensen leren kennen met wie ik de hele dag heb opgetrokken. En een stel leuke foto’s gemaakt die jullie hieronder kunnen bewonderen!

Volgende dag vroeg moeten opstaan (sorry dat ik geen namen noem van de dagen, maar ben echt volledig mijn begrip van dag en tijd kwijt ondertussen. Voordeel is dat iedere dag weekend is!). Die dag had ik namelijk mijn vlucht naar Cairns. Drie uurtjes vliegen en een uur terug de tijd in kwam in aan in Cairns, stukje noorderlijker aan de oostkust van Australie. Warm, erg warm.. gruwelijk warm. Lekker vakantiegevoel nog even, na maanden van hard werken. 😉 Die dag gelijk maar even nieuwe slippers en een korte broek gekocht. Die heb ik hier nog wel ff nodig!
Verder geluierd aan t zwembad en ’s avonds met een paar mensen nog wat biertjes gedronken om toch nog redelijk op tijd naar bed te gaan.

De volgende dag (he, dat was gisteren! Voor het tijdsgevoel) mocht ik namelijk weer vroeg opstaan… Tijs ging op weg naar de Australische jungle namelijk! Het oudste regenwoud ter wereld geloof ik. Met een overnachting erbij in een hostel midden in t regenwoud. Het was dit keer weer een tour, maar een stuk relaxeder! Beetje jammer dat we weer bij een dierenverzameling begonnen. Heet trouwens een ‘habitat’ ofzo. Een plek waar de natuurlijk leefomgeving zo goed mogelijk wordt nagebootst. Dit keer een stuk mooier en ruimer opgezet dan de eerste keer. Meer ruimte voor de diertjes, meer groen, meer door elkaar heen. Best leuk, alhoewel ik t al een keer gezien had allemaal. En toch de meeste Australische diertjes gezien zo, want het merendeel ga ik niet in het wild zien rondhuppelen verwacht ik.
Daarna hebben we een tussenstop gemaakt bij de Mossman Gorge. Een heerlijke plaats om te zwemmen (zonder dat er gevaarlijke krokodillen rondzwemmen). Lekker lang gebleven ook… Dat is gewoon relaxed touren, niet de hele tijd die bus in en uit!
Vervolgens gingen we naar een krokodillen-tour! Het was niet echt de meest gunstige tijd van het jaar en veel tours waren krokodil-loos.. maar wij hadden het geluk een prachtig zicht te hebben op een flink exemplaar die in de rivier dobberde.
Vervolgens op weg naar ons eindpunt, PK’s lodge. Een prachtig hostel in een piepklein plaatsje (Cape Tribulation) midden in de jungle. Zwembad, bar, internet.. alles was wel aanwezig, dus het was niet echt overleven in de jungle. 😉 Daar aangekomen nog even een strandwandeling gemaakt, enkele biertjes genuttigd met een Zwitser en daarna een nachtwandeling gemaakt in de Jungle (met gids uiteraard!). Daar spinnen, leguanen, diverse kikkers en zelfs enkele slangen gezien. En als de lichten uit waren zag je echt helemaal niets meer. Erg leuk om te doen!

Vandaag (oh, ik zie nu dat het 5 december is.. Fijne sinterklaasavond allemaal straks!) heb ik ’s ochtends gejunglesurfd! Door de toppen van de bomen zweefde ik (en nog 10 anderen) aan een kabeltje. Mooie uitzichten, soms behoorlijk snel en op het einde zelfs ondersteboven. Leuk, leuk, leuk.
’s Middags ben ik maar weer lekker lui in het zwembad gaan dobberen. Beetje plonsen, beetje met een balletje overgooien. Gewoon relaxed. Moest ook wel, want het was echt zo enorm warm en de luchtvochtigheidsgraad is erg hoog. Het zweet blijft de hele dag stromen uit al je porien.

Aan het eind van middag weer in de bus geklommen (met airco gelukkig) en terug naar Cairns gereden. Hier ff lekker gegeten, wat gedronken en achter de computer geklommen om jullie allemaal weer helemaal op de hoogte te brengen van mijn wel en wee.

Morgen mag ik weer vroeg mijn bed uit voor het volgende avontuur! Ik ga morgen namelijk het Great Barrier Reef op. Wordt ongewtijfeld weer supermooi. Dan ga ik nog een dagje wildwaterraften…. En 8 december heb ik vooralsnog een vrije dag open staan, maar ik heb zo een paar kleine plannetjes om mijn reis in stijl af te sluiten!
En dan vlieg ik de 9e weer terug naar Nederland. Brrr.. ik heb het bij voorbaat al koud! Maar gelukkig kan ik jullie nu nog even jaloers maken: http://www.weather.com.au/qld/cairns
(oh, ik zie nu zelf voor morgen ook thunderstorms op het menu staan. Beetje jammer wel!)

Groetjes van Tijs!!!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)