De avonturen van de laatste dagen…

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Yo mensjes thuis!

Het zit er weer bijna op.. Maar hier nog even mijn avonturen van de laatste drie dagen!! Zoals jullie op bovenstaande foto’s kunnen zien ben ik het Great Barrier Reef opgeweest! Had ook een onderwatercamera meegenomen, maar die laat ik pas in NL ontwikkelen. Dus niet heel veel foto’s. We gingen ’s ochtends vroeg op pad met de boot en vaarden voor ongeveer twee uurtjes. Heerlijk voor op het dek van de boot liggen luieren in de zon (zelfs om 8u in de ochtend brandt die volop!). Ik had mezelf toch maar ingeschreven voor een beetje Scuba Diving. Was me een jaar of 3 geleden op Curacao niet echt bevallen, maar goed.. toch nog maar eens geprobeerd! Ook dit keer bleek het niet echt mijn ding te zijn, hoewel het op zich natuurlijk wel gaaf was en de wereld onder water op het Reef was zeker prachtig (ook gezien vanuit mijn steeds vol lopende snorkelbril).
Heb geen idee hoe de vissen en andere dieren die ik gezien heb allemaal heten, maar ik heb zeker wel Nemo gevonden! Verder nog een schildpad rustig voorbij zien zwemmen. Zo gaaf! Schelpen gezien die dichtklappen als je ze aanraakt en verder heeeel veel visjes in allerlei soorten en maten!
En dat alles in prachtig water! Geweldig genoten dus!
In de tussentijd nog een heerlijk bbq gehad op de boot. Daarna nog naar een tweede locatie bij een eilandje vol met beschermde vogels gevaren en daar weer gesnorkeld. Rond een uur of drie vaarden we weer terug richting Cairns, terwijl we weer volop genoten van de zon. Zeker weer een superdag gehad! Heb op de boot trouwens mijn tijd doorgebracht met een Nederlands meisje, Debby. Grappig, ben je een tijdje in het Engels met elkaar in het praten en vraag je waar ze eigenlijk vandaan komt. Nederland dus. 🙂 Ben benieuwd naar de onderwaterfoto’s!

De dag erna mocht ik weer vroeg opstaan (maar ik heb het er volledig voor over!!). Tijd om te gaan raften. Hier heb ik helaas nog geen foto’s van, die komen hopelijk nog wel.
Ik had gekozen voor Extreem Rafting.. Dan ben je als eerste op de rivier in een kleinere groep. Meer tijd om volop te genieten dus, zonder dat je telkens op andere boten hoeft te wachten. Het was Extreem gaaf. Veel tijd in het water doorgebracht ook. Gesprongen van hoge rotsen. Geroetsjt vanaf een natuurlijke glijbaan-waterval (om vervolgens pas 10 seconden later weer boven water te komen). Meedrijven in flinke stroomversnellingen (en regelmatig kopje onder gaan). En natuurlijk heel veel tijd in de boot doorgebracht, rustig peddelend door gigantische stroomversnellingen etc. En geen enkele keer uit de boot gevallen zonder opzet in het spel!

Na deze dag vol waterplezier had ik nog maar een dagje over in Australie.. Een dag die ik vooraf vrij had gelaten, zodat ik later kon beslissen hoe ik deze het liefst in stijl wilde gaan afsluiten. Na niet al te lang nadenken had ik een mooie afsluiter gevonden. In de ochtend van 50m hoogte naar beneden springen en in de middag van 14.000ft vond ik eigenlijk wel goed klinken!
In de ochtend werd ik dus opgepikt om naar een plek in het regenwoud zo’n 20 minuten buiten Cairns te gaan. Daar stond een aardige stellage opgebouwd met een elastiekje eraan. Bungee-time!!
Ik wilde weten hoe het me zou gaan bevallen met het elastiek aan mijn voeten.. en mijn conclusie is : superrrrrrrrrgaaf! Na een flinke tocht omhoog bleek de weg omlaag een heel stuk makkelijker! Je wordt vastgesnoerd aan je enkels. Je hupst naar het randje, je ziet dat het toch wel heel erg hoog is en begint hem toch wel te knijpen. Dan even zwaaien naar de fotocamera, afleiding. Dan toch weer die hoogte en je vraagt je af waar je toch in hemelsnaam voor gekozen hebt. Dan begint er een man achter je -in het Engels- af te tellen en aangekomen bij 1 denk je maar niet meer na en spring je gewoon (of laten vallen). De eerste halve seconde blijft die angst de boventoon voeren, daarna is het echt ontzettend gaaf. Ik raakte het water net niet, had wel een verfrissende duik kunnen gebruiken op zich (het is hier 35 graden..). Daarna is het zo weer voorbij, word je in een bootje opgevangen en sta je even later weer aan de kant.
Ben blij dat ik het nog een keer gedaan heb in ieder geval. Heb er dit keer een filmpje van laten maken en het resultaat is best leuk. Kan hem nog niet online zetten, doe ik in Nederland wel!

En vanmiddag heb ik een skydiveje gedaan om het echt in style af te sluiten. Dit keer wederom niet de adrenaline van de eerste keer (dat is onmogelijk) of de uitzichten van de tweede keer. Maar heb wel vrij lang de parachute mogen besturen en in het begin heeft de instructeur tijdens de vrije val ons een paar keer over de kop laten gaan. Zeker weer geslaagd dus!

Nu heb ik de avond nog voor me.. Morgenvroeg om 09:50 (lokale tijd) zit ik in het vliegtuig op weg naar Sydney. Daar zal ik aan het eind van de middag vliegen richting London om vervolgens het laatste stukje naar Amsterdam te maken.

Yippee-ya-yee folks, dit was het weer! Mijn laatste blog hoogstwaarschijnlijk vanuit het verre buitenland. Tot binnenkort allemaal!

Groetjes van Tijs, Tieske, Tijsi, Tyskie, Mr T of een van de andere vele onmogelijke manieren waarop mijn naam de afgelopen maanden is uitgesproken.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)