Tot ziens, prachtig land. Auf wiedersehen, liebe Freunden

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal.

Afgelopen zaterdag heb ik Nieuw Zeeland verlaten. Wat mij betreft was het een ‘tot ziens’ bij mijn afscheid. Ik hoop later in mijn leven zeker nog een keer terug te komen in dit prachtige land.
Een land met als bodem een groene lappendeken met ontelbaar veel kleuren groen. De lucht in Nieuw Zeeland was altijd verrassend, van sneeuw tot flinke hitte. Ik herinner hem als prachtig blauw met een groot aantal witte wolken.
En tussen die groene bodem en die prachtige lucht heb ik de geweldigste ervaringen uit mijn leven opgedaan. Geweldige mensen ontmoet, bergen beklommen, op gouden stranden gelegen, in strakblauwe zeeen gezwommen, bij wijze van spreken over de zeehonden gestruikeld. Ik heb er gewerkt en ook al was dat niet echt geweldig, het is ook een deel van de ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb champagne gedronken na het onkruid wieden. Ik heb onvergetelijke vrienden gemaakt in de vorm van Anna, Hanna, Maike en Malte (en Amber). Daarnaast zal ik nog met een aantal mensen die ik ontmoet heb contact blijven houden hopelijk. Ik heb samen met Lieke een superavontuur beleefd in onze (Kill) Bill.

En nu sta ik voor het laatste stukje van mijn reis. Een reis die in het begin heel moeizaam verliep, maar daarna uitgroeide tot de beste tijd uit mijn leven. Ik ben nu een paar dagen in Sydney. Mooie stad, maar het is niet echt mijn ding om in m’n eentje grote steden te verkennen. Daarover later meer!

Ik zal eerst nog even vertellen over mijn laatste dagen in Nieuw Zeeland. Volgens mij was ik gestopt na mijn treinreis, die helaas een beetje tegenviel. De dag erna zijn we met z’n vieren naar Nelson National Park gereden. Een paar prachtige meren en ongelooflijke groene omgeving. Niet echt superspectaculair met bergen of stranden, maar zeker ook weer een juweeltje van Nieuw Zeeland. Daar hebben we twee nachten op een camping geslapen. Jaja, Tijs in een tentje. Gelukkig waren we niet alleen, maar hadden we gezelschap van ongelofelijk veel zandvliegen. Werkelijk, het enige nadeel van Nieuw Zeeland zijn de sandflies.
Het Maori-verhaal gaat overigens dat de ene God de prachtige fjorden van Fjordland (Milford Sound) had geschapen. De andere God besloot toen dat dat te mooi was voor de mens. Om hem aan zijn sterfelijkheid te blijven herinneren besloot hij de sandfly te creeren. En bedankt! Vervloekt zijt gij, Maori-God!!

Maar goed, ondanks de zandvliegjes een prachtige paar dagen. We hebben een wandelingetje rond een van de meren gemaakt, 90’s-disco gehad in Amber en veel Doppelkopf gespeeld. Oh, en nog eenmaal de prachtige sterrenhemel van Nieuw Zeeland mogen aanschouwen.

Vrijdag waren we weer terug in Christchurch. Daar de laatste avond gevierd met z’n allen. Foto’s bekeken, wijn gedronken en nog een keer lol gemaakt met z’n allen.
Zaterdag was het weer voorbij. In de ochtend heb ik nog al mijn foto’s even op een DVD gebrand en in de middag was het tijd om afscheid te nemen. Heel erg vervelend na zo’n goede tijd. Maar een van de dingen die Anna schreef zal ik zeker onthouden: “we hebben nu 5x afscheid van elkaar genomen in Nieuw Zeeland, ik weet zeker dat we elkaar weer gaan zien!” En zo is het precies! Met een paar geweldige afscheidscadeautjes (copy van het NZ-campbook en een kiwi-sign) stapte ik het vliegtuig weer in. Verdrietig dat ik dat prachtige land en die geweldige mensen moest verlaten, maar erg gelukkig dat ik het allemaal mee heb mogen maken.

Ik arriveerde rond half 6 in Sydney.. en wat een cultuurshock. Na alleen maar vriendelijke mensen meegemaakt te hebben kreeg ik te maken met een de werkelijkheid van een miljoenenstad. Een snauwende buschauffeur, alles enorm groot en druk. Ik miste NZ meteen al!

Toch mijn hostel (Blue Parrot) bereikt, vlakbij King Cross. Uitgaansgebied van Nieuw Zeeland, beetje klein Amsterdam. Niet echt mijn ding. Erg slechte kamer, wankel bed, klein. Mensen zijn er om feest te vieren tot laat in de nacht en in de middag op te staan. Maar ik slaap er redelijk goed, dus dat valt nog mee!
Gisteren heb ik op mijn eentje de stad verkend. Opera-house gezien, harbour bridge. Heerlijk lekker lui gelegen in de Botanic Gardens. Genoten van de zon.. En al met al is het toch een best mooie stad!

Vandaag ben ik eerst naar Quantas gegaan om mijn vlucht te herboeken. Vliegen naar Bangkok is op dit moment namelijk niet echt verstandig. Ik vlieg nu de 9e rechtstreeks naar London en dan naar Amsterdam, in plaats van een stopover elders op de wereld. Jammer, maar het is prima zo. Geeft me wel een extra dagje in Australie.

Hierna ben ik mijn activiteiten voor de rest van mijn tijd gaan boeken. Morgen ga ik naar de Blue Mountains, daarna vlieg ik naar Cairns. Maar daar schrijf ik later wel meer over, want mijn tijd is op!! Ik probeer vanavond ook nog even wat fotootjes toe te voegen aan dit verhaal!!

Groetjes van Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)