Lost in Translation, Sydney

Ik ben gearriveerd aan de andere kant van de wereld. Het reizen ging tot nu toe voorspoedig. Vliegen ging soepel, groep was leuk, toch een paar probleempjes en een dipje. Lees maar verder!

Na op Schiphol afscheid te hebben genomen van paps, mams en Berrie ging ik met de groep van TravelActive op pad. Leuke groep, erg jammer dat ze allemaal naar Australie gaan. Dus dat ik het laatste stukje alleen moet doorvliegen. Eerst naar London een kippenstukje, daarna naar Singapore. Dat was wel wat langer. Redelijk goed geslapen, beetje last van mijn maag (speciaal voor Berrie). Alles goed geregeld, werken opgewacht door een gidsje die ons wegwijs maakte en naar ons hotel bracht. Nog even een beetje luxe! ’s Avonds goed gegeten in de Indische wijk, ook het 24/7 warenhuis ingeweest en wat rondgeslenterd. Was leuk.

Volgende dag citytour gehad in Singapore. Redelijk wat gezien in een paar uur. Wel een aardige stad, maar heel gemaakt natuurlijk. Voor een dagje was het wel leuk om allemaal te zien.

Daarna naar het vliegveld waar ons vliegtuig pas rond 11u zou gaan. Helaas bleek deze twee uur delayed te zijn!! Probleem voor Tijs, want dat betekent dat ik mijn aansluitende vlucht naar Nieuw Zeeland zou gaan missen. Dus werd ik overgeboekt naar een eerder vliegtuig, dat al binnen een uur zou vertrekken. Snel whoppertje gegeten en afscheid genomen van de groep. Vanaf dat moment stond ik er alleen voor!
Vlucht naar Sydney verliep ook soepel. Weinig geslapen, paar filmpjes gekeken, beetje muziek geluisterd. En zo was de nacht weer voorbij en kwam ik op Sydney airport aan (het was hier half 6 in de ochtend). Helemaal alleen op een groot vliegveld. Normaal niet zo’n probleem. Dit keer wel heel wat gedoe gehad. Had natuurlijk geen idee waar ik heen moest. Ik moest namelijk nog een boardingpas voor Auckland hebben! Krijg je normaal op Singapore, maar vanwege de problemen met de vlucht dit keer niet. Geen idee waarheen te gaan. Maar naar de Australische douane gelopen, ik moest toch 5u wachten op mijn vlucht. Daar wilden ze me eerst wel doorlaten, maar mijn visum bleek niet te kloppen. Nog goed dat ik daar nu achter kwam en niet over 6 maanden als ik Australie wil gaan doortrekken. Nu heb ik nog tijd genoeg om een nieuwe aan te vragen.
Na heel wat gedoe daar werd ik de andere kant opgestuurt. Daar eerst door een douane met een volledige veiligheidscheck kwam ik uiteindelijk na lang zoeken bij een balie aan waar ik moest zijn! Nog wel even 2u wachten voor ik kan inchecken, maar het lijkt nu helemaal geregeld te zijn.
Maar ik voelde me behoorlijk verloren daar op dat grote vliegveld waar ik geen idee had waar ik naar toe moest. Echt Lost in Translation.

Verder begin ik nu steeds meer echt te beseffen wat dit allemaal inhoudt. Echt alleen aan de andere kant van de wereld. Het gevoel gaat nu ook een rol spelen, waar eerst alles rationeel beredenerend werd opgelost. Natuurlijk denk ik nog steeds rationeel, maar het gevoel overheerst op dit moment. Vraag me wel af en toe af waar ik aan begonnen ben. Vooral Lieke zo lang achterlaten. Op dit moment niet meer contact dan een paar nietszeggende, dure sms’jes. Ik mis haar echt.
Ik verwacht dat dat gevoel straks wel bij gaat trekken als ik wat meer op mijn plaats zit. Nu voel ik me toch behoorlijk verloren na een nacht zonder slaap en al zo’n 24u in een vliegtuig.

Ik ga me nu nog ruim 4uur zien te vermaken hier… Misschien toch maar even proberen te slapen. Om 11.35 lokale tijd ga ik naar Auckland.. tenminste daar ga ik vanuit!

Voor nu de groetjes vanuit Sydney!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)