Krabi… een hostel met rainshowers!

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hallo allemaal.

Ik heb na twee nachtjes Koh Phi Phi weer verlaten.. Het is een prachtig eiland. Witte stranden, heldere azuurblauwe zee, enorme rotspartijen die de stranden afschermen van de zee.
Het moet geweldig zijn geweest om dit eiland ooit te ontdekken in een ongerepte staat. Maar van dat laatste is absoluut geen sprake meer. Het eiland is volgedumpt met toeristische rommel. Het kwam op mij over als een soort van Salou. En als ik dat had gewild, dan was ik wel naar Spanje gegaan.
Maar toch heb ik genoten van dit eiland. Na aankomst twee dagen geleden heb ik samen met twee eenzame medereizigers een kamer geboekt in een guesthouse voor 900baht. Je kunt zo’n kamer beter met z’n drieen delen, dan alleen dat bedrag moeten betalen! Daarna lekker naar het strand gegaan om te relaxen. Beetje gelezen, beetje gezwommen. Heerlijk. ’s Avonds zijn we samen met wat andere mensen (via via kom je heel veel mensen tegen). Wat biertjes gedronken in een strandtent. Prima voor een avondje.

De volgende dag hebben we een boottochtje in een longtail geboekt. Deze bracht ons naar de mooie plekjes rond de twee eilanden. Mooie snorkelplekjes (jammer alleen dat mijn bril continu vol liep met water), heerlijke strandjes. Echt prachtig. We zijn ook op het strand geweest dat in de film the Beach is gebruikt. Echt zo supermooi. Vooral vanwege deze trip ben ik echt blij naar Koh Phi Phi te zijn geweest, de foto’s spreken verder wel voor zich denk ik zo.
’s Avonds was er ook een meisje gearriveerd die ik nog kende uit Chiang Mai/ Spicy Thai. Met z’n allen hebben we een biertje gedronken bij de vuurshow in een van de grote beach clubs. En daarna bij een Thai Boxing show ergens op het eiland.

Ik wilde eigenlijk drie nachten op Koh Phi Phi blijven, maar na twee vond ik het wel lang genoeg geweest. ’s Ochtends ben ik nog naar view point geklommen om ondanks de bewolking toch nog te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. En daarna heb ik de boot genomen naar Krabi. In deze plaats had ik een tip gekregen over een geweldig goed hostel. En die verwachting is wel uitgekomen. Het lijkt wel een hotel qua luxe. Er zijn zelfs regendouches, echt ongelooflijk. En dat in Thailand, waar de meeste douches uberhaupt geen heet water hebben. En ook toiletpapier hier, dat is net zo’n grote uitzondering als warm water.
Nou, ik ga me hier dus wel vermaken! 😉 Nog zo’n drie dagen, dan ga ik terug naar Bangkok om naar Cambodja te vliegen uiteindelijk!!

Groetjes van Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)