Heerlijk genoten in Chiang Mai, nu Phuket en op naar Koh Phi Phi

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Na terugkomst van de jungle trekking en de all you could eat (and that was a lot!) BBQ ben ik nog 3 nachten in Chiang Mai gebleven. Het hostel (Spicy Thai!) was echt geweldig. Een verzameling van alleen reizende toffe jonge mensen! Allerlei nationaliteiten door elkaar heen en iedereen was bevriend met elkaar. ’s Avonds trokken we er regelmatig op uit met een busje met twintig man er in. Geweldige tijd heb ik hier gehad. Een plek als deze is precies waarom ik zo geniet van het reizen.

Maar goed, tussen al die joligheid door heb ik ook nog het nodige ondernomen. Zondag 5 december is namelijk niet alleen een belangrijke dag in Nederland. Ook Thailand stond die dag op z’n kop. De zeer geliefde koning was namelijk jarig. Al dagenlang was de hele stad versierd, werd er vanalles gedaan om de koning te eren.. en op 5 december was het helemaal feest.
Nadat is ’s ochtends ter ere van de koning had uitgeslapen om bij te komen van de trekking, ben ik ’s middags met nog enkele anderen naar een Thaise massage gegaan. Wij deden dit bij de lokale vrouwengevangenis, waar een project is opgezet waarbij de vrouwen op deze manier wat geld kunnen verdienen voor het moment dat ze weer vrijgelaten worden. Een Thaise massage is een ware martelgang. Je lichaam wordt aan alle kanten gepijnigd. Maar achteraf was het wel erg fijn. Zeker na alle inspanningen van de dagen er voor.
Daarna zijn we de stad ingelopen. Op zondag is er in Chiang Mai namelijk altijd een gigantische avondmarkt. En dat leek ons een mooie combinatie met de verjaardag van de koning. Daar hebben we ons dus een paar uurtjes vermaakt. ’s Avonds was er in de verte vuurwerk te zien, waar het grootste gedeelte van het hostel naar toe was. Wij hadden dit gemist omdat we over de markt aan het struinen waren. Daarna ter ere van de koning nog enkele biertjes genuttigd bij het hostel.

De volgende dag had ik voor mezelf een Thaise kookcursus ingepland staan! Al enkele weken genoot ik van al het heerlijke Thaise eten dat overal op straat verkocht wordt. En in Chiang Mai is het heel populair om een kookcursus te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk bleken we weer met acht mensen van het hostel te zijn deze dag. Het was een dolle boel en ik heb een heerlijke Pad Thai, springrolls, kip met cashewnoten en Rode curry gemaakt. Of ik het in Nederland kan reproduceren betwijfel ik (om dat maar vast voor te zijn). Uiteindelijk kregen we alle ingredienten al kant en klaar aangereikt en werd de saus voor onze neus gemixd door de leraar. Uiteraard wel met de nodige uitleg, maar toch.. Om nog maar niet te spreken over het feit dat de helft van de ingredienten in Nederland waarschijnlijk niet verkrijgbaar is.. Maar toch, een erg leuke dag.. met veel erg lekkere gerechten die we uiteraard zelf mochten opeten aan het eind van de dag!

’s Avonds was het weer dolle pret in het hostel. Noom (de hosteleigenaar) opperde het idee om te gaan bowlen. En ineens zaten we weer met 20 man in het busje. Op het dak, allemaal bij elkaar op schoot, achter op de klep.. en op pad! Het bowlen was een dolle boel. Noom bleek een ware bowlingheld te zijn en de rest wist uit gekkigheid niet meer hoe ze de bal op de baan moesten krijgen. Iedere manier van gooien is wel geshowd. In Nederland zouden we al 20 keer de baan zijn afgetrapt, maar hier vonden ze het wel prima. De bieromzet zal hier vast mee te maken hebben gehad. Tevens was het in Finland Independence day. Ook dat moest gevierd worden. Dus heeft Noom ons na het bowlen afgezet bij de legendarische Reggaebar. En zo werd voor velen, waaronder ondergetekende, een prachtige tijd in Chiang Mai afgesloten. De volgende ochtend in het hostel liepen er ineens velen rond met nagels in alle kleuren van de regenboog. Na terugkomst bleken er zo’n 15 potjes met nagellak op de tafel te staan. En op de banken verspreid lagen vele feestvierders voor pampus. Het ideale moment voor mij om mijn slag te slaan.

De pret werd de volgende ochtend toch enigszins getemperd door een kater. Daar kon al die kleurenpracht ook niet veel aan veranderen. Maar het was tijd om Spicy Thai te gaan verlaten. Om 13:00 vertrok mijn vliegtuig richting Phuket. In het vliegtuig zaten twee mede-backpackers van Spicy Thai. Dat was dus wel gezellig. Samen met een andere zit ik nu in het Phuket Backpackers Hostel.
In Phuket, ook wel Fucket genoemd wil ik echt maximaal een nachtje blijven. Overtoeristisch oord waar ik niets te zoeken heb, behalve een overtocht naar Koh Phi Phi. Dit is het eiland waar de film The Beach is opgenomen voor een groot gedeelte. Helaas werkt het weer even niet mee met het bounty-gevoel dat ik er hoop te vinden. Maar ik zal me er ongetwijfeld wel gaan vermaken. Misschien dat ik wel eens kan gaan lezen, dat is er nog niet van gekomen tot nu toe.

Vanaf morgen dus even geen internet, maar hagelwitte stranden, kokosnoten, azuurblauwe zee om in te snorkelen en relaxed genieten. Als het weer een beetje meewerkt, want ondertussen weet ik wel dat aardige stranden prachtig er uit zien bij zonneschijn. En de prachtigste stranden wel aardig zijn als het bewolkt is.

Tot de volgende keer maar weer!
Groetjes van Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)