Krabi, Bangkok en op naar Cambodja!

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hallo lieve lezertjes!

Daar ben ik weer, terug in Bangkok.
Heb net drie nachtjes in Krabi achter de rug. Krabi is een relaxed leuk plaatsje, waar zelf niet zo veel gebeurt. Maar vanuit Krabi is het nodig te beleven. Na aankomst hier heb ik mijn tijd nuttig besteed door mijn vorige blog te schrijven en me te verwonderen over de aanwezigheid van een rainshower in een hostel. En dat voor nog geen 4 euro per nacht.

Voor de volgende dag had ik samen met Joanna (meisje dat ik uit Spicy Thai/ Chiang Mai ken) een boottocht geboekt langs wat eilanden en het prachtige Railay beach. Heerlijk gezwommen, gesnorkeld (nog steeds niet echt mijn ding), gerelaxed op het dak van de boot.. en prachtig verbrand.
Voor de rest: foto’s zeggen genoeg!

De volgende dag hadden we het idee om scooters te huren om richting het Nationaal Park te rijden (hot springs, watervalletjes). Maar het regende als een gek ’s ochtends. Dus dat plan hebben we maar afgeblazen en vervangen door een relaxede dag. Beetje slapen, lezen, winkelen, nietsen. Het voordeel van regen is dat je je niet schuldig hoeft te voelen over een dag niets doen.

Ook ben ik naar de kapper gegaan.. en heb me laten knippen en scheren. Van dat laatste heb ik nu alweer spijt, want zonder baard… voelt het wel erg naakt! Gelukkig dat binnen een dag of drie alles wel weer oke zal zijn! En als ik thuiskom staat er weer een meer dan prima baard!!
Daarna nog een Thaise massage genomen. Voor maar 5 eurootjes moet ik dat vaker doen was mijn gedachtengang. Helaas was dat toch echt niet zo’n goed idee icm een verbrandde rug. Normaal is een Thaise massage al behoorlijk pijn lijden, maar nu was t echt een marteling. Maar goed, tanden op elkaar en na een uur voelt het lichaam toch best fijn.
Hierna met nog wat mensen uit het hostel een Thais hapje en drankje gedaan en daarna lekker gaan slapen om de volgende dag naar Bangkok te vliegen.
Daar aangekomen dit keer wel een prima hostel gevonden. Daar een Nederlands meisje ontmoet die voor 24u in Bangkok was als stopover naar Australie. Heb haar meegenomen naar Khoa San Road om toch even te laten proeven van de gekte van Bangkok. Dat begon al met de tuk tuk rit. Een chauffeur wilde ons wel gratis meenemen als we 3 stops zouden maken. Prima, ik kende het al van de vorige keer. Dus samen met Martzen zijn we bij 2 kleermakers op bezoek geweest en hebben we een heel verhaal opgehangen bij het touristenbureau.

Maar ik wilde bij mr Don en mr Win (www.thaiarmani.tk) op bezoek voor een zakelijke deal. En we hebben een deal gemaakt naar wederzijdse tevredenheid. Voor zo’n 170 euro heb ik een Kashmir pak met extra pantelon, vijf blousjes en 3 stropdassen. Hahaha, ik vond t echt geweldig om met ze te handelen. En zo kan ik straks bij Sogeti prima gekleed verschijnen.
Verder hebben we op KSR een zogenaamde fish spa gedaan. Honderden kleine visjes in een aquarium, je hangt je vermoeide voetjes erin en de visjes doen zich tegoed aan dode huidcellen. Kietelt als een gek, maar achteraf voelde het wel.. tja, alsof visjes dode huidcellen hebben weggesmikkeld.
Na verder ons nog even verwonderd te hebben over de gekte van KSR zijn we weer terug gegaan naar ons hostel in modern Bangkok.

Ondertussen zit ik in Phnom Penh, Cambodia, om deze blog af te ronden op de iPhone. Vanochtend nog ff mijn pak gepast (paste prima!) en daarna goede vlucht gehad naar hier.

Eerste indrukken: het is hier nog een stuk heftiger dan in Thailand, maar volgens mij ga ik het fantastisch vinden!!
Daarover meer in een volgende blog!

Groetjes uit Phnom Penh!!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)