Wijziging der plannen

Hallo trouwe lezertjes.

Ik heb vandaag een belangrijke beslissing genomen. Nouja, eigenlijk had ik de beslissing al lang eerder genomen, maar ik wilde er nog even mee wachten. Tot ik terug in Auckland was na 5 weken weggeweest te zijn. Die dag was vandaag. Na mijn ontbijtje weggewerkt te hebben ging ik op pad. Heb Queenstreet twee keer doorgelopen tot ik er achter kwam dat ik aan de verkeerde kant van de straat aan het zoeken was.

Na de straat overgestoken te hebben ben ik het gebouw van Quantas binnengelopen omstreeks 11:30 AM. Daar heb ik de dame achter de balie verteld (in het Engels) dat ik mijn vlucht om wilde boeken.
Dat is dus de beslissing die ik genomen heb, ik vind 4 maanden Nieuw Zeeland wel genoeg. Vier maanden is voldoende om alles mee te maken wat ik meegemaakt wilde hebben. Ik heb dan gewerkt, geWWOOFd, gereisd, veel mensen ontmoet, vrienden gemaakt en alles gezien van een van de mooiste landen ter wereld.

Deze beslissing had ik voor mezelf al genomen tijdens het werk in Kerikeri. De eerste weken in Nieuw Zeeland waren erg moeilijk, maar dat heeft bijna iedereen denk ik. Heb al vrij veel mensen ontmoet die dat ook hadden. Thuis is alles veilig en bekend, zijn dingen veel makkelijker. Ineens sta je aan de andere kant van de wereld en hoe goed je voorbereiding ook was, dat is toch moeilijk. Praktisch gezien heb ik me hier prima gered, alle grotere en kleinere problemen die op mijn pad kwamen heb ik makkelijk kunnen overwinnen. Emotioneel gezien was het vaak wat moeilijker, het missen van Lieke valt me nog steeds erg zwaar. Dat vind ik ook geen probleem, het zou namelijk niet goed zijn als het niet zo was!

Ook praktisch gezien is vier maanden een betere periode voor me. Als ik nog drie maanden langer zou blijven, zou ik minimaal twee maanden daarvan aan het werk zijn. Dan kan ik beter in Nederland werk doen wat ik leuker vind en een stuk beter betaald denk ik. En nu kan ik Kerst en oudjaar lekker thuis vieren en dat vind ik eerlijk gezegd ook gewoon heel erg fijn.

Mijn globale plannen zijn nu dat ik morgen wil beginnen met mijn WWOOF-werk. WWOOF staat voor Willing Workers On Organic Farms en de naam zegt al wat dat betekent. WWOOF houdt in dat je op een boerderij gaat werken in ruil voor kost en inwoning. Het werk kan nogal verschillen, van onkruid wieden tot vee voeren. Helaas moet ik hoogstwaarschijnlijk het eerste gaan doen. Ik hoop op deze manier het echte Kiwi-leven te kunnen ontdekken. Ik ga werken in de buurt van Warkworth. Dit ligt weer niet zo heel ver van Goat Island vandaan. Dat is een van de mooiste duikplekken ter wereld. Ik hoop dan ook een keer een kijkje onder water te kunnen nemen daar! Mijn plan is dus dit voor ongeveer twee weken te gaan doen. Daarna wil ik het Noorder eiland gaan verkennen voor vier weken en dan langzaam aan af te zakken naar Christchurch waar ik Lieke weer zal zien. Mijn plan is met haar het Zuidereiland te gaan verkennen in een camper. Hier kijk ik uiteraard erg naar uit!
Als Lieke weer in het vliegtuig naar huis zit blijf ik nog zo’n tien dagen in Nieuw Zeeland, tot eind november. Dan blijf ik anderhalve week in Sydney (en omgeving denk ik) en twee nachten in Bangkok om dan op 10 december weer in Amsterdam te landen. Hopelijk heeft de Sint dan ook nog een paar cadeautjes voor me achtergelaten, haha. 😉

Dat is zo’n beetje het globale plan voor de komende maanden. Natuurlijk zijn wijzigingen altijd nog mogelijk, maar ik denk dat aan mijn vluchtgegevens niet veel meer zal veranderen. Maar je weet nooit natuurlijk.

Dan nog even wat lezersvragen beantwoorden:
Q: Heb je dan spijt dat je naar NZ bent gegaan?
A: Nee, absoluut niet. Het is anders dan ik verwacht had (hoewel ik niet zo heel veel verwachtingen had, omdat ik niet echt wist wat ik moest verwachten). Maar spijt zou ik pas hebben gehad als ik het niet gedaan had!

Q: Valt Nieuw Zeeland dan tegen?
Ook dat niet. Nieuw Zeeland is echt prachtig en ik heb nog maar een klein deel gezien. Ik kan in de bus zitten en uren naar buiten kijken omdat je door zo’n geweldig landschap rijdt. En dan moet het mooiste gedeelte nog komen! Alleen Auckland vind ik weinig aan. Maar voor de rest kan ik Nieuw Zeeland voor iedereen aanraden. Prachtige natuur en (Maori)cultuur, supervriendelijke mensen.

Q: Valt het alleen reizen dan tegen?
A: Ja, ik denk dat dat het meeste tegenvalt. Hoewel ik erg veel mensen heb ontmoet en met enkele mensen ook contact hoop te blijven houden, blijft het gevoel dat ik het toch alleen moet doen. En ik vind t soms moeilijk om daarmee om te gaan.
Maar aan de andere kant is dat ook weer erg goed om veel over jezelf te leren, over hetgeen en de mensen die je belangrijk vindt in je leven.

Overige vragen kunnen gesteld worden in het gastenboek!! Erg leuk dat ook de familie van Lieke aan het schrijven geslagen is en niet alleen meer stiekem gluurt. En natuurlijk weet ik wie jullie allemaal zijn, haha!

Ik ga nu aan het schrijven over mijn avonturen van de laatste dagen, want heb weer erg veel meegemaakt!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)