Dubai

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

24 uur in Dubai…

Al zoekende naar een vlucht richting Thailand kwam een optie voorbij dat ik een stop-over van 24 uur in Dubai zou kunnen maken. Dat wilde Tijssie wel.. Zogezienzogedaan.. en 24u in Dubai was er bij geboekt!
Hoppa, even snel het internet op en het eerste het beste goedkope hotelletje wat er te vinden bijgeboekt. Het is toch maar om een uur of zes in te slapen en me even goed te kunnen douchen. Voor die 24 eurootjes was dat prima dacht ik, zeker omdat het maar 5 minuutjes van het vliegveld vandaan was.

De praktijk bleek toch iets weerbarstiger.. Vlak voor vertrek was mij door een dikke Duitser al uit de doeken gedaan waar ik de goedkoopste meisjes kon vinden in Thailand, waarbij ik helaas de gratis taxirit daarheen moest afslaan vanwege het feit dat ik in Dubai zou blijven. Goed beslagen ten ijs dus!!
De vlucht zelf was verder ook prima. Filmpje gekeken, lekker geslapen, me vergaapt aan de stewardessen met sluier van Emirates en heel veel appelsapjes gedronken. Die tien minuten vertraging konden mijn plezier dan ook niet bederven!
Verder was de aankomst op Dubair airport een hele belevenis. Het zag er allemaal prachtig uit. Mannen met witte gewaden controleerden mijn paspoort en tas, kreeg een leuke stempel erbij.. kortom, Tijs was er klaar voor!
Nu nog een taxi vinden en binnen no time zou deze jongen in een heerlijk (nouja, daar twijfelde ik een beetje over…) bedje liggen. In een bedje liggen dus. Maar eerst die taxi. Ook dat was al geen probleem. Alsof ze wisten dat ik er aankwam stonden ze op me te wachten!
Vriendelijke chauffeur zocht mij uit om te vervoeren en ik gaf het adres door. 5 kilometer, dat is toch een peulenschilletje? Maar hij herkende het adres niet. Dat heb ik weer, dacht ik nog… een onkundige taxichauffeur!
Hij ging er even uit en kwam later mompelend over een andere Emiraat weer terug in de taxi. Ik dacht het niet zo goed verstaan te hebben, zo geweldig was zijn Engels niet namelijk.
Maar het bleek dus toch waar. Ik had een hotel geboekt in een andere Emiraat. Gelukkig wel aan de andere kant van de rivier, dus de schade was te overzien.. en weldegelijk op 5 minuten afstand van EEN vliegveld. Maar dus niet degene waar ik geland was.
Achja, gelukkig was het zo goedkoop. De taxirit maakte goedkoop weer eens duurkoop en Tijs lag rond 2u in zijn bedje. Nog even tv gekeken en in het Arabisch gehoord dat het bijten van Suarez tijdens Ajax – PSV echt wereldnieuws is. En daarna dus beide oogjes dicht (in een best redelijk bed..).

De volgende dag had ik nog de ijdele hoop om met een goedkopere bus richting Dubai te gaan, maar helaas. Al snel was ik verdwaald op weg naar het busstation en toch maar een taxi genomen.

Dubai zelf is met enig gevoel voor understatement fascinerend te noemen. Wat ze daar allemaal niet gebouwd hebben.. Iedereen kent het wel denk ik. Een hotel met helicopterdek waar Roger Federer en Andre Agessi nog een potje tennis hebben gespeeld. Een eiland in de vorm van een palm in de zee. Een eilandengroep die de wereld moet voorstellen.

De (op het moment van bouwen) hoogste toren ter wereld, mede gefinancieerd door de sjeik van Abu Dhabi. Een indrukwekkende monorail die volautomatisch door de stad gaat. En dan verder nog een bonte verzameling aan indrukwekkend hoge gebouwen.

(latere wijziging) Ik vergeet hierbij nog de twee grote malls van de stad. Dubai Mall en Emirates Mall. In die eerste is gewoon een gigantische ski-piste gebouwd, echt te absurd voor woorden. Skien in de woestijn, haha.. only in…
De Emirates Mall ligt bij de Burj Khalifa (die gigantische toren). En buiten is een dansende fontein te zien. Echt geweldig om te zien in de avond. Prachtige show met op de achtergrond die indrukwekkende toren.

En dan heb je anderzijds ook nog de oude gedeeltes van de stad met souks en nauwe steegjes vol winkeltjes. Ook prachtig he!

Doodmoe was ik wel aan het einde van de dag.. Weinig slaap, veel drukte en veel indrukken. Maar het bezoek aan Dubai (en die andere Emiraat) was het meer dan waard! Erg gaaf om allemaal te zien.

De vlucht naar Thailand verliep ook weer soepel. Nog beetje geslapen en om 8u in de ochtend was ik in Bangkok. Daar de bus naar Khao San Road genomen en het New Central Guest House opgezocht. Dat was me aangeraden door Karima, maar in 2 jaar bleek het veel veranderd te zijn. Maar ach, ik heb een bed.. dus heb ik de halve dag geslapen. Morgen misschien maar iets anders zoeken. Aan het eind van de middag nog even Bangkok in gegaan. Ik voelde me een heel klein Tijsje in een heel grote stad, waar de enige aanspraak die je hebt komt van mensen die je iets willen verkopen. Dat kwam enorm op me af. Dit zijn echt de situaties dat het fijn zou zijn om met z’n tweeen te reizen Morgen ben ik hopelijk al weer iets meer gewend.. en anders overmorgen. Ofzo; uiteindelijk komt het wel weer goed.
’s avonds ben ik nog een beetje over de gekte van Khao San Road gestruind, heb een bordje eten gekocht bij een straattentje. En nu typ ik dit verhaaltje in een guesthouse naast het mijne.

Morgen het oude centrum en misschien chinatown eens uit gaan vogelen. En ideeen bedenken waar ik na Bangkok naar toe wil gaan.. Lastig allemaal hoor!
Als iemand een geniaal idee heeft, spui het vooral. 😉

Hasta la kip-noodles!
Tijs.

PS Ik lees net op nu.nl dat in Phnom Phen bijna 500 doden zijn gevallen door een ingstorte brug. 🙁 Ik ben benieuwd wat ik daar van ga merken als ik richting Cambodja ga, wat een gigantische ramp…

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)