Al twee weken in Keri Keri

Ik zit nu twee weken in Kerikeri en heb besloten nog een week te blijven en dan weer verder te gaan. Het werk begint te wennen. Natuurlijk blijft het een salaris dat vergeleken met thuis dramatisch is. Maar ik ga vooruit en verdien ondertussen een normaal salaris vergeleken met andere backpackers. Wel hard werken, weinig pauze en vroeg opstaan. Maar met de iPod aan en in het zonnetje houd ik het wel uit!
Zoals je hier boven ziet is het echter niet altijd goed weer. Afgelopen weekend was het dramatisch slecht, maandag zijn we eerder gestopt met werk ivm te veel regen, maar sindsdien is het eigenlijk weer heel lekker weer!

Afgelopen zaterdag hebben we de pig on spit-party gehad op de Lodge. Was erg gezellig met veel vlees, salades en uiteraard bier. Helaas waren enkele Britten overdag al begonnen met drinken (zoals bijna iedere dag, tamelijk kansloos vind ik) en waren ze onmiddellijk ladderzat en agressief. Beetje jammer, maar verder was het zeer geslaagd!

Op zondag heb ik, dankzij de regen, niet veel bijzonders gedaan. Beetje gelezen in mijn Engelstalige boek. Lekker uitgeslapen. Wat gekaart met de Duitsers.

Maandag begon er dus weer een nieuwe werkweek. Maar ik had een probleem, ik had nog geen geld gehad voor de vorige week! Bleek dat ik het verkeerde banknummer had doorgegeven. Hoe kan ik weten dat mijn rekeningnummer een ander is dan dat enorm lange nummer op mijn bankpasje? Maar dat was gelukkig weer snel geregeld en die avond nog had ik mijn eerste zuurverdiende centjes op mijn Nieuw Zeelandse rekening staan!
Dinsdag en woensdag ook nog flink gewerkt. ’s Avonds meestal eerst naar de supermarkt, dan eten samen met Anna, met Lieke bellen, paar kaartspelletjes spelen met de Duitsers of een filmpje kijken en dan slapen.

Donderdag besloot ik lekker een dagje vrij te nemen. Het zou mooi weer gaan worden (en dat werd het ook!!) en de boog kan niet altijd gespannen staan! Tevens moest ik een aantal dingen regelen met betrekking tot de komende weken (wat dat is vertel ik later wel :)) en wilde ik naar de Rainbow Falls wandelen. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst een paar uurtjes bezig geweest in de McDonalds (lees: internet) en daarna er vrolijk op uit getrokken. Volgens mij Lonely Planet moest ik een eindje lopen richting Stone Store en Mission House (twee historisch gezien belangrijke gebouwen. Het eerste stenen huis in NZ en dat andere moeten jullie zelf maar ff googlen!). Daar zou een brug zijn en als ik die overstak dan kon ik beginnen aan een wandeling van een uur richting de Falls. Dat wilde ik graag doen. Ze waren ook vanaf de grote weg bereikbaar (makkelijker zelfs), maar ik had meer zin in de wandeling langs de rivier.

Echter, ter plekke aangekomen bleek de brug niet meer te bestaan! Beetje jammer, Lonely Planet! Moest ik weer dat hele eind teruglopen. Ik had er gelijk al geen zin meer in om die waterval via de grote weg te gaan bezoeken. Dat betekent namelijk een flinke omweg via de grote weg. Niet echt een leuke wandelroute. Op goed geluk stak ik mijn duim maar omhoog en de eerste de beste auto die stopte. Ik vroeg om een lift terug naar het stadje, maar ze bleken een afslag eerder te moeten hebben over de nieuwe brug (ja, dat lezen jullie goed). Dat kwam ff goed uit, want zo kon ik toch naar de Falls. Dus ben ik meegereden met twee zeer vriendelijke kiwi’s, die me keurig afzetten vlak bij de watervallen. Na nog 1km gelopen te hebben kwam ik uit bij het begin van een 10 minuten durende wandeltoch naar de Rainbow Falls!

Rara, waarom heten deze watervallen nou Rainbow Falls?
Het was een hele onderneming, maar de watervallen waren zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Van 27m hoogte stort het water hier naar beneden. Daar veroorzaakt het een flinke nevel die weer zorgt voor een permanente regenboog als de zon er op schijnt. Erg mooi om te zien!

Maar na een kwartiertje daar rondgehangen te hebben had ik het eigenlijk ook al wel weer gezien. Dus maar weer teruggekuierd. Daar zag ik ook de oorspronkelijke wandelroute die ik eigenlijk had willen lopen. Aangezien ik nog alle tijd van de wereld had ben ik die maar gaan lopen. Een erg mooi pad leidde me tussen de bomen en langs de rivier uiteindelijk naar de plaats waar ik een uur of 3 geleden ook was geweest. Maar dan aan de andere kant van de rivier!

Daar was de Basic Recreation Scene. Niet echt de moeite waard, maar ik had mijn oorspronkelijk als beginpunt geachte plekje toch bereikt, maar dan als eindpunt! Vanaf daar heb ik weer een heel stuk om moeten lopen langs de weg, over de nieuwe brug en weer richting Kerikeri waar ik nu weer lekker in de McDonalds zit om jullie deelgenoot te kunnen maken van dit avontuur!

Voor de komende week heb ik nog niet echt grootse plannen. Nog 4 dagen werken denk ik en dan vertrek ik weer uit Kerikeri. Op naar Paihia, waar ik waarschijnlijk twee of drie nachten wil verblijven. Dan zal ik ook de tour gaan doen naar Cape Reigna. Vervolgens wil ik terug naar Auckland gaan en daar 1 of 2 nachten blijven om dan ergens te kunnen gaan WWOOF’en. En dat was waar vandaag mee bezig ben geweest en een aantal mails voor heb verstuurd! Ik hoop binnenkort hier meer over te kunnen vertellen, maar op deze manier hebben jullie vast een beeld van mijn plannen voor de komende maand. Genoeg google-materiaal dacht ik zo, haha!

Groetjes van Tijs!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)