Nog steeds in Auckland!

Ondertussen maak ik me al weer op voor de vierde nacht Auckland. Afgelopen dagen weer het nodige gedaan.

Zondag weer een beetje de stad verkend, samen met Anna. Door de haven gebanjerd en aan het eind van de middag naar de Sky Tower gegaan voor een prachtige view over de stad. Daar eerst veel gekeken en uiteraard foto’s gemaakt. Vervolgens daar gewacht tot zonsondergang. Door de vele wolken was het niet zo spectaculair als we hadden gedacht, maar het was zeker wel mooi. Verder de rest van de pasta gegeten en niet veel bijzonders meer gedaan.

Vandaag mijn introductie gehad vanuit de organisatie. Heel veel gehoord. Te veel eigenlijk, waardoor te weinig is blijven hangen. Nouja, vast wel ergens opgeslagen in een kamertje van het brein. Daarna mijn bankrekening gaan regelen. Ik ben nu in het bezit van een Nieuw Zeelandse rekening. Als iemand er geld op witl storten, dan moet je het maar even laten weten!!
Vervolgens op pad geweest van een tax number, maar helaas waren we net een paar minuten te laat. Aangezien we (ik en een meisje uit de USA) helemaal speciaal met de bus zo ver waren afgereisd, hebben we een dichtbij gelegen strandje bezocht. Was wel leuk, mijn eerste Nieuw Zeelandse strand! Zal vast nog wel veel mooiere gaan tegenkomen, maar het was leuk.

En dat was eigenlijk wel weer mijn maandag. ’s avonds nog even een hapje gegeten met Anna, waar ik het nieuws te horen kreeg dat zij verder zou gaan richting zuiden om daar hopelijk werk te vinden. Erg jammer, want zo was mijn maatje van de eerste dagen dus verdwenen. ’s Avonds mezelf vooral verder vermaakt met lezen in de foldertjes die ik van de organisatie heb gekregen. Weinig spectaculairs dus.

En zo was het alweer dinsdag. Al een week van huis weg. Dit was nogal een heinwee-dagje. Zat niet erg lekker in mijn vel ’s ochtends. Uiteraard mis ik Lieke heel erg veel. Maar ik weet dat dat er bij hoort in de eerste week of weken. Dus zo erg is het niet. Maar wel vervelend natuurlijk.
’s Middags ben ik op pad gegaan naar het kantoor van mijn reisorganisatie. Daar had ik de vorige dag bij de introductie iets gehoord over fruitjobs. Dus maar even wezen informeren. En ze hadden iets. Overmorgen ga ik naar het Noorden van het land om te werken. Iets met kiwi’s. Niet het plukken, maar volgens mij iets in het groeiproces. Maakt niet uit, ik werk wel. Heb daar een tripje bij geboekt met de Kiwi Experience. Dat is een van de drie grote tourorganisators die backpackers door het hele land vervoeren en overal dingen weten en laten zien. Kan ik gelijk eens kijken hoe me dat bevalt. Maar dat gaat Tijs dus doen. Voor het geld hoef ik het trouwens niet te doen. Verdient net iets meer dan de helft van wat ik bij Jumbo verdiende. Maar goed, zal een aardige ervaring zijn om mee te maken en ik moet mijn tijd toch volmaken. 😉

Morgen nog een dagje Auckland. Die stad heb ik verder wel gezien. Vandaag ben ik iets buiten het centrum geweest, naar een suburb, genaamd Devonport. Was wel aardig, huizen in totaal andere stijl en vlak daarachter een van de vele vulkanische kraters. Die overigens nog steeds actief zijn. 😉 Gelukkig niet zo heel vaak, dus de kans dat het tijdens mijn verblijf gebeurt is zeer minimaal. Aardig uitzicht over de stad. Maar waar het weer gisteren nog het meest leek op een Nederlands lekker lentedagje, was het vandaag meer een herfstweertje. Water kwam flink uit de hemel, dus ik zat vrij snel weer op de ferry terug naar Auckland.

Over het weer gesproken. Nu ik toch een blog aan het typen ben, daar zullen jullie als Nederlanders vast wel nieuwsgierig naar zijn. Het is hier dus winter nu. Aangezien NZ zo langgerekt is, is de winter in het Noorden (waar ik zit) natuurlijk heel anders dan in het zuiden. Hier is het prima over het algemeen. De ene dag wat kouder, de andere dag wat warmer. Nog wisselender dan in Nederland, maar redelijk vergelijkbaar met onze lente. And it only gets better!

Verder over Auckland.. ik vind er niet zo veel aan moet ik zeggen! Nieuw Zeeland heeft 4,2 miljoen inwoners, 1,3 miljoen daarvan wonen hier. Het is gewoon dus een erg grote stad en ik verblijf midden in het centrum. Vlakbij de drukste straat van de stad. Veel banken en kantoren ook. En een hele hoge toren. Als je wat meer de suburbs opzoekt wordt het al een stuk beter. Dan zie je glimpen van de prachtige natuur van Nieuw Zeeland.
Verder is het een havenstad. City of Sails wordt het ook wel genoemd. In de lente en zomer zal dat vast een fantastisch gezicht zijn als de haven vol ligt met bootjes. Nu merk ik daar weinig van.
Al met al.. Auckland is zeker niet de plaats waarvoor ik deze trip gemaakt heb. Voor de grote steden kun je beter in Europa blijven. Dus ik vind het helemaal niet erg dat ik donderdag weer weg kan!
Hopelijk gaat het dan allemaal weer een stukje beter. Dan begint het avontuur namelijk eigenlijk pas echt.

Cya!
Tijs.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)