WWOOF’en in Matakana

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hallo allemaal.

We zijn weer een aantal dagen verder. Drie nachten in Auckland moeten verblijven helaas. Dat zal wel nooit mijn favoriete stad worden (understatement).
Overdag nauwelijks iets gedaan deze dagen. Gerelaxed, wat geinternet, wat door de stad geslenterd, langs de haven gelopen, paar dingetjes gekocht, naar de gratis kapper geweest. Ja, gratis kapper. Ik zocht een kapper en liep ergens binnen. Dat bleek gratis te zijn, aangezien het leerlingen waren. Uiteraard kwam ik terecht bij iemand die echt net begonnen was. Het resultaat.. euh.. nouja, het valt best mee! Anders had ik waarschijnlijk de komende weken met een Berrie-kapsel op de foto gestaan! 😉

De avonden waren gezelliger. De eerste avond vooral wat gerelaxed en op tijd gaan slapen, na nog wat met Lieke gebeld te hebben en een biertje te hebben gedronken met Olivier, die ik nog kende uit Kerikeri. De tweede avond heb ik samen met Olivier en Hsinyi (ook een bekende uit Kerikeri) doorgebracht. Zij vertrokken de volgende dag echter weer. Voor de laatste avond had ik maar een kaartje gekocht voor de Batman-film. Uiteindelijk besloot een meisje uit Breda met me mee te gaan. Mijn eerste Nederlander die ik tegen ben gekomen in Nieuw Zeeland trouwens! Die nacht vertrok zij echter naar Australie. Dus hebben we nog tot half 3 zitten kletsen in de lounge van het hostel.

Nouja, zo ben ik de suffe dagen in Auckland dus doorgekomen! En nu? Ben ik in Matakana, een klein yuppen-plaatsje een uur rijden vanaf Auckland. Een grotere plaats in de buurt is Warkworth. In Matakana vind je veel wijngaarden en vooral ook veel geld. Het is een hele mooie streek, vlakbij de grote stad. Dus de rijken van Auckland hebben hier hun huizen. En groot gelijk hebben ze natuurlijk!

Goed, daar bevind ik me nu dus voor mijn wwoof-avontuur. Vooraf was ik een beetje bang dat dit zou betekenen dat ik een koude caravan moest slapen met een koude douche. Ik geloof echter dat ik geluk heb gehad. Zit in een zeer luxueuze gloednieuwe villa. Zojuist een prijs gewonnen voor Huis van het Jaar 2008. Heb een luxueuze 2p-bed, mijn eigen badkamer (met regendouche!) en de beschikking over vanalles. Heerlijk eten, internet, geweldig uitzicht! Het enige wat ik daarvoor hoef te doen is overdag een aantal klusjes. Wat opruimen, schilderen, onkruid wieden en vast nog wat meer van dergelijks! Helemaal prima zeg ik je!

Ik heb hier nog niet echt avonturen beleefd of foto’s gemaakt. Zal morgen proberen eens wat foto’s te plaatsen, dus check mijn weblog over een dagje nog eens als je nu geen foto’s ziet staan!

Na dit toch tamelijk positieve verhaal, toch een behoorlijke kanttekening. Heb helaas te horen gekregen dat mijn oma (van moeders kant) erg slecht ligt. Dan is het soms toch weer wat moeilijk om aan de andere kant van de wereld te zitten. Maar met haar foto naast mijn bed, ben ik vaak in gedachten bij haar en geef ik haar zo af en toe een flinke knuffel.

Heb paard ‘gereden’. Rijden is niet echt het juiste woord, maar heb wel op een paard gezeten dat af en toe bewoog! Verder fikkie gestookt van oud hout dat opgeruimd moest worden. En vanochtend mee geweest naar een lokale markt, waar ik een erg lokale delicatesse op heb. Soort van erg kleine visjes die tot een omelet worden gemaakt. Klinkt erg smerig, ik wilde het ook niet al te goed bestuderen, maar het smaakte wel oke. Niet superlekker, maar wel prima.
Heb me hier voorgenomen om (bijna) geen nee te zeggen tegen dingen en gewoon uit te proberen. Dus zit ik voortaan ook aan de rode wijn en thee, haha. Komt helemaal goed! Ik vermaak me prima hier dus!

Tot in een latere blog, dan schrijf ik weer wat uitgebreider!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)