Hard aan het werk

Hoi allen.

Even weer een berichtje vanuit Nieuw Zeeland. Ondertussen ben ik hard aan het werk hier. Ben maandag begonnen in een kiwi-boomgaard. Niet het plukken, maar het werk verrichten om ze goed te laten groeien.

Ik moet eerst het oude houtwerk wegsnoeien. Dat is echt een letterlijk en figuurlijk takkewerk. Daarna moet ik de goede, overgebleven takken allemaal met clipjes vastzetten. Ook dat valt absoluut in de categorie rotwerk. En dat alles op zo’n 10 – 20 cm boven je hoofd, dus ik sta de hele dag naar boven te kijken en pijn in mijn nek en schouders te krijgen. En in mijn duimen van het aandrukken van de clipjes. 😉 Maar goed, van hard werken ga je niet dood.. dus ik doe het lekker nog een paar weekjes. Wel erg spijtig dat het zwaar slecht verdient. Nog niet de helft van wat ik gewend was..
Dus jumbo-mensen, bedenk goed.. het is echt zo slecht nog niet bij de Jumbo!

Verder slaap ik in een lodge met veel andere mensen die in de omgeving werken. Slaap op een kamer met een Koreaan en een Amerikaan die hetzelfde werk doen. Heb al met de Koreanen een aantal keer zitten pokeren. Erg grappig. En een aantal films gekeken met Jae, die in het Koreaans ondertiteld zijn. Niet slecht voor mijn Engels.. hoewel ik daarmee sowieso nog geen problemen heb gehad. Valt me niets tegen!
Verder heb ik er behoorlijk veel contacten. Erg veel Duitsers. Idioot veel Duitsers eigenlijk, je ziet ze echt overal in Nieuw Zeeland. Maar wel aardige mensen, zolang ze niet de hele tijd Duits met elkaar kakelen. Heb al een aantal keer samen met ze gegeten. En zolang je ze er af en toe op blijft wijzen dat je aan een English spoken table zit, valt het wel mee allemaal. Ganz klar!
Over Duitsers gesproken.. ook Anna, mijn vriendinnetje uit Auckland, is naar Kerikeri gekomen en verblijft ook op de Lodge. Erg gezellig natuurlijk. Maar zij heeft helaas nog geen werk kunnen vinden. Net als een aantal anderen, dus ik moet eigenlijk blij zijn dat ik wel kan werken…

Ondanks dat ik me op zich wel vermaak en behoorlijk veel contacten heb, mis ik thuis nog steeds best wel. En Lieke heel erg. Maar gelukkig is die weer terug van vakantie, dus is het contact houden iets makkelijker op het moment.
Foto’s heb ik ngo even niet. Zal wel een keer mijn toestel meenemen naar het werk!

Tot de volgende keer maar weer!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)