Akaroa

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Dag allemaal!!

Lang geleden dat ik hier wat getypt heb, ik hoop vandaag een inhaalslag te kunnen maken!! Tot nu toe veel slechte internetverbindingen gehad (of duur, maar dat schaar ik ook onder slecht). En verder een bijzonder druk programma, helpt ook niet echt mee om regelmatig een update te plaatsen.

Maar goed, hier gaan we dus!! De dag nadat Lieke was aangekomen op Christchurch Airport hebben we onze camper opgehaald. Is in feite een flinke Toyota stationwagon en geen typische camper. Achterin is de boel omgebouwd tot een bed/ tafel. Verder zit helemaal achterin nog een klein kastje, waarin we wat voedsel en bestek/ potten/ pannen, wat klapstoeltjes en nog wat zooi kwijt kunnen. Niet groot, maar voldoet prima. De campers van Wicked zijn altijd volledig bespoten met graffiti en vooraf was ik een beetje bang een of andere rare wagen mee te krijgen, maar het valt mee. Hij is zwart met een Kill Bill (= film) tekening erop.

Die dag zijn we naar Akaroa gereden, niet ver van Christchurch vandaan. Het was al best laat en Lieke was nog behoorlijk moe van de reis, dus rustig aan gedaan. Helaas was het weer de volgende dag in Akaroa niet echt lekker, dus veel hebben we er niet gedaan. We hebben een beetje door het plaatsje gelopen en langs de baai geslenterd.
Allemaal niet heel erg spectaculair, hoewel het landschap natuurlijk prachtig was… Maarja, dat is het overal in Nieuw Zeeland!!!

Na twee nachten in Akaroa zijn we naar Lake Tekapo gereden. We hebben de toeristische route genomen ipv de snelweg (niet te vergelijken met Nederlandse snelwegen overigens). Lekker rustig aangedaan en aan het eind van de middag kwamen we aan bij Lake Tekapo! Maar daarover meer in de volgende blog!

Groetjes van Tijs (en Lieke)

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)