Abel Tasman National Park & Golden Bay

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal…

Het avontuur voor Lieke zit er al weer bijna op. De tijd is omgevlogen. Zoveel mooie dingen gezien en beleefd, dan zijn drie weken ineens heel erg snel voorbij. Ook voor mij komt er een einde aan, maar ik heb nog enkele weken te gaan voor ik weer richting Nederland terugkeer.

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in het noorden van het zuidereiland. We hebben Abel Tasman National Park en de Golden Bay bezocht. Ook weer enkele juweeltjes van Nieuw Zeeland.

In het Abel Tasman National Park hebben we een tweedaagse tocht gedaan. De eerste dag zijn we eerst door de watertaxi ergens midden in het park afgezet en daarna met de kayak op pad gegaan. De tocht voerde ons eerst langs een klein eilandje waar een zeehonden-kolonie zat. Terwijl wij door het azuurblauwe water peddelden speelden de zeehonden op de rotsen en in het water. Helaas niet rondom de kayaks, maar niet minder leuk natuurlijk!
Daarna kwamen we langs talloze gouden strandjes, nog een aantal zeehondjes en helder prachtig blauw water, terwijl het zonnetje z’n best deed om zo warm mogelijk te stralen en de wolken wegbleven. Op een aantal van de strandjes stapten we even uit de kayak om onze lunch te kunnen verorberen. Na een tocht van zo’n 6 uur (incl de (pauzes) kwamen we aan bij het eindpunt van onze kayaktocht waar we de nacht zouden doorbrengen. We hadden een kamer geboekt op een backpackersboot, waar ’s avonds ook een prima bbq voor ons bereid werd.
En zo kwam er met een biertje in de hand op de boot en een zonsondergang boven de bergen van Abel Tasman een einde van een erg mooie dag.

De volgende dag redelijk vroeg opgestaan en ons ontbijt naar binnengewerkt. Klaar om weer op pad te gaan. We zouden namelijk het laatste deel terugwandelen richting het plaatsje waar onze auto stond. Deze wandeling is onderdeel van de 4-daagse wandeltocht door het hele park heen en is onderdeel van de Great Walks van Nieuw Zeeland.
Onze wandeling voerde ons langs een stuk of 6 kleine en grotere gouden strandjes, gaf prachtige uitzichten over de baaien en het park, terwijl we continu omgeven werden allerlei groen. Helaas was het tijdens onze wandeling vloed, zodat de strandjes voor het grootste deel onder water stonden (verschil tussen eb en vloed is erg groot in het park). Beetje jammer, maar wat nog veel jammerlijker was was dat de zon die de vorige dag nog zo goed z’n best deed het dit keer flink liet afweten. De wandeling was erg mooi, maar we hadden gehoopt ook flink wat tijd lekker lui op een van de vele strandjes te kunnen doorbrengen. Dat zat er nu dus helaas niet in!

Voordeel was wel dat we nu redelijk op tijd door konden rijden naar de Golden Bay. Niet geheel verrassend betekent dit ook zee, zon, strand.. Toen we aankwamen zagen we dat de zon zich inderdaad hier had verstopt deze dag en hebben we nog een paar uurtjes kunnen genieten van een lekker zonnetje. De dag erna was er van die zon echter weinig meer te merken. Dus ging ons geplande luie dagje strand niet door en zijn we een paar kleine wandelingetjes gaan doen. De eerste voerde ons door een sprookjesachtig bosje (Grove Forest). Heel erg mooi!! De tweede leidde naar de grootste waterbronnen van Nieuw Zeeland. Helder water borrelde op vanuit de grond. Ook een heel aardig wandelingetje.
Maar de rest van de dag stond in het teken van mijn andere Nieuw Zeelandse missie: Harry Potter in het Engels uitlezen.
En dat is me vandaag gelukt! We zijn namelijk weer op weg naar Christchurch en terwijl Lieke reed heb ik lekker mijn laatste boek uit kunnen lezen. We staan nu op een camping aan het strand in Kaikoura. Een plaats die bekend staat om zijn vele zeeleven. We hebben uiteraard weer een stel zeehonden gespot. Zelfs een puppy die bij een watervalletje speelde op enkele meters afstand van ons. Dat zal ik straks wel gaan missen als ik langs het kanaal rijdt op weg naar Den Bosch of Den Dungen!
Verder niet echt tijd en zin gehad om op pad te gaan om nog meer te spotten…

Morgen rijden we naar Christchurch, moeten we de camper weer gaan inleveren. Blijven we nog een nachtje in een hostel en dan zit Lieke alweer in het vliegtuig… Het is echt veel te snel voorbij gevlogen, maar wat we allemaal samen gezien hebben is echt onvergetelijk!!
Wat ik daarna ga doen.. nog geen idee eigenlijk!! Ik zie wel, en jullie lezen het hier wel waarschijnlijk.

Groetjes van Tijs en Lieke.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)