Vaarwel Noordereiland, hallo Zuidereiland

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Kia Ora!!!

Gisteren heb ik afscheid genomen van het Noordereiland. Na een paar dagen Wellington hebben we de ferry genomen naar het Zuiden. Afscheid van een eiland vol prachtige herinneringen, maar ook op weg naar een eiland vol nieuwe te beleven avonturen. Ik heb er erg veel zin in. Maar aan de andere kant ben ik ook een beetje verdrietig. Binnenkort moet ik namelijk afscheid gaan nemen van mijn Duitse vriendinnetjes, met wie ik echt een supertijd heb gehad op het Noorder eiland. Waarschijnlijk zal ik ze pas weer zien in Europa ooit.
Maar uiteraard heb ik niets te klagen met Lieke die straks hierheen komt en het feit dat we samen Zuid gaan verkennen in een campervan!!

Goed, de afgelopen dagen.. Wellington, hoofdstad van Nieuw Zeeland. Bruisende en leuke stad. Stukken beter dan Auckland. We hadden een supergoed hostel (5 sterren backpacken) 20 minuten buiten de stad. Naar mijn mening zoveel leuker en beter dan een hostel downtown.
De eerste dag in Wellington beetje rondgedwaald, niet veel gedaan. Dames wilden muziek maken en shoppen. Beide is niet echt mijn ding (understatement) en ik ben in mijn eentje wat gaan wandelen.

Tweede dag heb ik het Nationale Museum bezocht, Te Papa. Modern, groot, leuk. Heb me daar de halve middag vermaakt, daarna zijn we met een cable car een heuvel op gegaan met een leuk uitzicht en een aardige wandeling terug.

Al met al dus geen spectaculaire dingen gedaan in deze stad, maar de sfeer was gewoon relaxed en leuk.

Maandag zijn we dus met de Ferry richting zuiden gegaan. Langzaam zagen we het Noordereiland verdwijnen. Daarna een prima overtocht gehad. Beetje geslapen, schommelde wel een beetje, maar geen last van gehad. Rond 16u zijn we weer naar het dek gegaan, waar we het Zuidereiland dichterbij zagen komen. Uiteraard zag het er weer prachtig uit. We betraden dan ook met een zeer goed humeur het Zuidereiland.
Na ons avondeten tot ons genomen te hebben bij de Fish and Chips zaak in Picton heb ik de auto met de dames naar Nelson gereden. Het landschap was fantastisch, ik ben er zeker van dat dit helemaal goed gaat komen hier.

Nu zitten we dus in Nelson. En soms, heel soms, is het leven van een backpacker zo enorm zwaar. Voor de tweede keer in korte tijd moet ik de weelde van een zeer luxueuze villa op mijn schouders dragen. Grote bedden, whirlpool, zwembad, snelle Macintosh… en een park als tuin.
We kunnen hier waarschijnlijk tot het eind van de week blijven. En ik denk dat we vooral het huis ten volle gaan benutten. Heerlijk relaxen en genieten van de luxe hier.
We kunnen overigens gebruik maken van dit optrekje dankzij Maike en haar connecties. Haar familie is bevriend met een familie die in Nieuw Zeeland twee huizen heeft (en een in Nederland, en een in Duitsland). Altijd prettig om vrienden te hebben met zulke goede connecties!!
Dan vertrek ik dit weekend richting Christchurch om daar maandag Lieke te kunnen begroeten!!!!

Zal een dezer dagen proberen veel foto’s te uploaden. Ben nu namelijk de foto’s van de dames aan het verzamelen en daar zitten ook een aantal erg mooie tussen die ik graag met jullie wil delen.

Dan sluit ik dit blogje af met het volgende… het heeft me vier uur gekost om het online te krijgen. So you better enjoy!!!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)