Colombia

Colombia is een land waar we verliefd op zijn geworden.. op de prachtige Caribische kust, de lieve en vriendelijke mensen, de geweldige natuur in het binnenland en nog veel meer! Een land dat we aan iedereen zouden willen aanraden om te bezoeken voordat het ooit overspoeld gaat worden door massatoerisme. Want dat dat ooit gaat gebeuren, dat staat voor mij wel vast. Colombia heeft het allemaal namelijk!

Gevaarlijk? Veel risico’s? Drugshandel.. Terrorisme.. wij hebben daar geen weinig tot niets van gemerkt. Natuurlijk moet je je gezonde verstand gebruiken en bijvoorbeeld ’s nachts in grote steden niet alleen over straat wandelen. Maar dat geldt voor iedere grotere stad in Zuid-Amerika. Het grootste risico van Colombia is dat je er eigenlijk wilt blijven!

Lees hier al onze blogs over dit prachtige land!

Kijk hieronder het filmpje dat ik gemaakt heb over het Caribische gedeelte van dit heerlijke land!

 

Onze reisroute

Capurganá

Idyllisch klein plaatsje aan de de Caribische kust. Je kunt hier niet over de weg komen, dus geen auto te vinden in Capurganá. Wat je er wel vindt is een laid back sfeer, heerlijke stranden, kleine restaurantjes, prachtige natuur en vriendelijke mensen.

In de omgeving kun je een heerlijke wandeling maken naar de Pool of the Gods of naar de prachtige stranden van La Miel in Panama. Maar voor ons was de voornaamste reden om naar Capurganá te gaan, dat dit het eindpunt was van de boottocht van Panama naar Colombia. En laat die nu net via de eilanden van San Blas gaan.

 

Cartagena

Deze prachtige, kleurrijke stad wordt ook wel de parel van de Caribbean genoemd. Een bijnaam die de stad absoluut eer aandoet. Wij werden verliefd op deze plek… Urenlang door de kleurrijke oude stad gedwaald, biertjes gedronken met vrienden op de stadsmuur bij zonsondergang, tot in de late uurtjes gegeten, gedronken en genoten van de drukte op Plaza Trinidad. En dat alles met een immer aangenaam klimaat, vriendelijke inwoners, verse sapjes.. heerlijk dus!

 

Santa Marta – Tayrona National Park

  • nationaal park
  • uitvalsbasis voor Ciudad Perdida

San Gil

– raften (adventure capital)

  • koloniaal plekje in omgeving

Villa de Leyva

  • koloniaal plaatsje

Bogota

  • hoofdstad
  • graffiti
  • uitzicht op berg

Salento

  • koffiegebied
  • wax palmtrees

 

Popayán

– witte stad

 

 

Medellin

Niet geweest

Ciudad Perdida

Niet geweest: wandeltocht van 5 dagen naar tempel in de jungle. Alternatief voor Inca trail en Machu Picchu.

 

 

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)