De laatste dagen in Den Dungen

Het is bijna zover, onze reis naar Zuid-Amerika staat op het punt van beginnen. Voor mij begon het zo’n drie jaar geleden al met een plan en het kopen en opsparen van uren bij Sogeti. Niet veel later ontmoette ik Jacqueline en zij sloot zich maar wat graag aan bij de plannen voor dit avontuur. En nu is het dan eindelijk zover, de laatste uurtjes in Nederland voordat we samen in het vliegtuig stappen naar Panama! Donderdag om 18:40 vliegen we vanaf Schiphol.

 

Voorbereidingen en afscheid

De laatste voorbereidingen zitten er bijna op. Het was bij tijd en wijle druk en soms een beetje stressvol. Er moest stiekem toch erg veel gebeuren, zoals het overdragen van onze woning aan de tijdelijke bewoners, het regelen van diverse zaken voor werk van ons beide, het kopen van allerlei benodigdheden, accessoires en uiteraard een ticket, verzekeringen regelen etcetera. Meer hierover lees je in deze blog die ik enkele weken geleden schreef. En niet in de laatste plaats, het afscheid nemen van zoveel lieve vrienden, collega’s en familie. Iedereen wil nog een keer gedag zeggen, een knuffel geven en ons ontzettend veel plezier wensen. En dat wilden we zelf natuurlijk ook!

We hebben een heerlijk verjaardags- en afscheidsfeestje gehad in Den Bosch, de polaroidfoto’s zijn onder aan deze blog terug te vinden. Als verrassing was er nog picknick aan de IJzeren vrouw met een groot aantal vrienden, wat natuurlijk helemaal super was. En er was een afscheidsborrel met het werk van Jacq..

Zelf heb ik tot wel vier keer toe afscheid genomen van diverse collega’s bij Alphabet, Achmea, Vodafone en Sogeti zelf. Van mijn manager kreeg ik zelfs nog een erg toffe verrassing, waardoor ik tijdens de vakantieperiode zeker nog twee keer met een glimlach aan Sogeti zal denken.

Daarnaast waren er nog vele borrel- diner en lunchmomenten met diverse mensen, alle avonden zaten eigenlijk wel vol.. en de meeste middagen eigenlijk ook wel! Erg fijn en leuk allemaal!

 

Den Dungen

We zitten sinds begin augustus in Den Dungen, in het huis van mijn ouders (die lekker aan het genieten zijn van vakantie in Frankrijk). Ons eigen huis hebben we op 1 augustus overgedragen aan Floris en Sander, die de komende maanden met hart en ziel het appartement zullen bewaken en in de tussentijd hopelijk genieten van het leven in de Bossche binnenstad. Dat was wel nog even drukker dan verwacht om het huis schoon en leeg over te dragen, maar het is gelukt!

In Den Dungen kregen we al snel de eerste tropische bui over ons heen. Net als we in Zuid-Amerika vaak zullen meemaken, brak de hemel een half uur lang open. We stonden net in de Jumbo om boodschappen te doen toen het gebeurde en binnen de kortste keren stonden de straten en de Jumbo blank! Dat was ons eerste avontuur eigenlijk. 😉

Verder is het fijn om in Den Dungen nog een paar vrije dagen te hebben om relaxed toe te kunnen werken naar het vertrek. We kunnen nog wat dingen ondernemen, mensen zien of af en toe lekker in de tuin van het zonnetje genieten met alle vrolijk bloeiende bloemen en de vele bijen en hommels om ons heen. 😀

 

Op reis!

We krijgen nogal eens de vraag of we alles al gepland hebben voor de reis, of we een route uitgestippeld hebben en op alle plekken al hotels hebben gereserveerd. Eigenlijk hebben we niets van dat alles gedaan.

We hebben ons vliegticket naar Panama. We weten dat we vliegen via Frankfurt en Puerto Rico en dat we erg vroeg in de ochtend op vrijdag zullen arriveren. Dan hebben we voor een dag een hotel geboekt, met een lekker zwembad er bij. Even een moment om bij te komen en te chillen. Daarna zullen we vertrekken naar Isla Contadora, als onderdeel van de Pearl Islands. Hier blijven we voor drie nachten, ook met als reden om niet te veel te doen en even uit te rusten!

Isla Contadora

 

Daarna is het nog onbekend wat we zullen gaan doen. Ons plan is om eerst een aantal dagen in Panama-city te verblijven en vervolgens via de San Blas eilanden naar Cartagena te zeilen. Maar niets van dit alles is geboekt tot nu toe, dus we gaan het ter plekke zien en beleven.

Ook hebben we bewust nog geen retourticket geboekt. We willen graag de vrijheid behouden om zelf te kunnen bepalen waar en wanneer we terug naar huis zullen gaan. Jullie zullen het allemaal kunnen lezen via deze blog!

 

Veel liefs van Tijs en Jacq!

 

 

Foto’s:

1 thought on “De laatste dagen in Den Dungen”

  1. Hoewel het nog maar kort geleden is dat ik jullie heb gezien, gesproken en geknuffeld vind ik ook dit weer leuk om te lezen.
    Net als Loesje is mijn moto: geniet nooit met mate

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)