Voorpret Peru

Donderdag 7 augustus vertrekken Jacqueline en ik voor een half jaar naar Zuid-Amerika.. De voorpret en voorbereidingen zijn reeds in volle gang. In deze blog ben ik op onderzoek gegaan naar Peru. Heb jij tips over Peru voor ons? Laat dan vooral een berichtje achter! Neem ook eens een kijkje bij mijn andere voorpret-blogs of laat je email achter als je op de hoogte wilt worden gehouden van onze avonturen!

 

Peru!

 

Peru staat bekend om Inca’s en lama’s met Machu Picchu als beroemdste bouwwerk. Maar Peru heeft ook interessante steden als Cusco, Lima en Iquitos. En een groot stuk Amazone-gebied. En via het grootse Titicameer kun je naar Boliva reizen. Lees in deze blog meer over de voorpret voor en de highlights van Peru!

 

Kaart van Peru met de highlights:

 

Highlights:

  • Cusco: Deze toegangspoort tot Machu Picchu was volgens de Inca’s de navel van de wereld. Een van de mooiste steden van Zuid Amerika en tegenwoordig dus ook het domein van vele toeristen, die de oude koloniale straatjes en de vele archeologische vondsten bewonderen. Een stad waar je je vele dagen kunt vermaken.
  • De Inca trail: Natuurlijk de enige echte manier om Machu Picchu te bezoeken is de Inca Trail, de route die de Inca’s hebben aangelegd vanuit Cusco naar hun verborgen stad. De officiele Inca Trail duurt vier dagen en is de populairste hike van Zuid-Amerika. Er is ook een zwaardere en een lichtere variant, maar de vierdaagse Inca Trail is de meest bekende en drukstbezochte route.
  • Machu Picchu: wellicht de bekendste bezienswaardigheid van Zuid-Amerika, deze eeuwenoude ruïnes van de oude verborgen Incastad boven op de berg in een van de oerwouden in Peru. Pas in 1911 ontdekt, maar ondertussen een ware toeristenmagneet. Dat maakt ook dat je er zelden alleen zult zijn.

   Machu Picchu
  • Nazca Lines: Vanaf de grond vallen ze niet op, maar mocht je in de gelegenheid zijn om de lucht in te gaan… dan zie je pas de reusachtige tekeningen die de Inca’s hebben uitgehouwen in de woestijn. Een mysterieus schouwspel; waarom zouden ze ooit die gigantische tekeningen hebben gemaakt?
  • Colca Canyon: Deze Canyon is twee keer zo diep als de beroemde Grand Canyon in de VS en de grootste vliegende vogels ter wereld (condors met een spanwijdte van drie meter) zijn er te spotten. Er gaan verschillende hikes naar beneden, waar je een oase treft met natuurlijke zwembaden. Maar daarna wacht nog de lange en zware tocht naar boven…
  • Cordillera Blanca: Een van de hoogste gebergtes ter wereld, een paradijs voor natuurliefhebbers en actievelingen. Wandelen, mountainbiken, paardrijden.. het wordt allemaal volop gedaan in dit gebied! En na al die inspanningen is het lekker genieten in de natuurlijke warmwaterbaden.
  • Huacachina: In het zuid-westen van Peru ligt dit dorpje in de woestijn. Dat is ook meteen de grote attractie van Huacachina, de enorme duinen. Hier kun je sandboarden, met een dune buggy rondrijden en nog veel meer actiefs. En met zand op plekken die je niet voor mogelijk hield, is het daarna goed relaxen in dit oasedorpje, in het meer of aan een zwembad.
  • Iquitos: De stad van de rubberbaronnen, diep verstopt in de jungle, is nauwelijks over land te bereiken. Wel over het water overigens. Enerzijds heeft de stad imposante koloniale huizen uit de  tijd dat er heel veel geld werd verdient met rubber. Anderzijds is er Belen, een drijvende sloppenwijk met ontzettend veel charme. Iquitos is een echte studentenstad, maar er leven ook nog erg veel inheemse stammen rondom deze stad. Ook kun je vanuit hier het Quistococha meer bereiken, midden in de tropische jungle.
  • Lima: De hoofdstad van Peru met een koloniaal centrum en een bruisend nachtleven. Een metropool waar een derde van alle Peruanen wonen, het zakencentrum van Peru. Maar behalve een drukke metropool is het ook een stad met charme met als centrum het Plaza de Armas.
  • Mancora: Het beste strand van Peru in de zonnigste regio. Hier is het genieten van zand, zee en golven! Dit visserdorpje groeit snel met de komst van alle toeristen en wordt het hele jaar door goed bezocht. Maar door de langerrekte ligging weet het de charme van het oude vissersdorpje redelijk goed te behouden.
  • Manu National Park: Op de grens van Peru en Bolivia ligt Manu National Park, de plek met de grootste biodiversiteit ter wereld. Het kost wat moeite om Manu te bereiken, maar daar krijg je ook heel veel voor terug. Met je kano (en gids!!) trek je het oerwoud in en geniet je van de allesoverweldigende natuur.

   Manu National Park
  • Titicameer: Het hoogste grote meer ter wereld ligt op de grens tussen Peru en Bolivia. De zon brandt op je lichaam, maar het water is ijskoud. Puno is de meest bezochte plek om dit meer te ontdekken, maar is wel een ontzettend lelijke plek. Beroemd zijn ook de Uros Indianen die op drijvende eilandjes op het water wonen. Maar door de komst van het massatoerisme is dat weinig authentiek meer. Houd rekening met een gevoel van een openluchttheater met veel bedelende kinderen die in onwaarschijnlijk veel talen tot tien kunnen tellen. De eilandjes Taquile en Amantini zijn rustiger en authentieker. Vanaf hier kun je naar Bolivia reizen, waar het dorpje Copacabana ligt.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)