Over mij

skydiveTijs en Jacqueline AlbanieAlbanie

Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen! 🙂

Mijn naam is Tijs Wonders. Samen met Jacqueline woon ik in het mooie Den Bosch. Sinds 9 mei 2017 is daar onze dochter Tirza bij gekomen. Een prachtige meid, waar ik vanaf de eerste seconde helemaal gek op ben. Ik kijk er enorm naar uit om haar veel van de wereld te laten zien!

Sinds een reis van een klein half jaar door Nieuw Zeeland in 2008 heeft het reisvirus mij te pakken. Ik wilde meer zien van de wereld, meer  avonturen beleven, meer interessante mensen ontmoeten en leren van voor mij onbekende culturen. Kortom, ik wilde meer reizen. Mijn vakantiedagen gingen vanaf dat moment dus op aan reizen. Daarover kun je op deze blog meer lezen… en uiteraard ook over de komende reizen. Mijn droom sinds de reis naar Nieuw Zeeland was om nog een half jaar naar Zuid Amerika te gaan.

En die droom is medio 2014 uitgekomen. Samen met Jacqueline ging ik naar Zuid-Amerika. Een fantastische reis vol met onvergetelijke ervaringen. Avonturen die uiteenlopen van het bounty-paradijs op de San Blas eilanden tot het snorkelen met schildpadden op de Galapagos eilanden. Tot aan actieve (en besneeuwde) vulkanen die we beklommen hebben, afgedaald zijn met een slee door de sneeuw en vervolgens weer van boven hebben gezien tijdens het skydiven. Of het genieten van carnaval, zon en mensen op de Copacabana in Rio. Of de vierdaagse wandeling door het prachtige Torres del Paine in Patagonië. Of het genieten van Machu Picchu vanaf een van de machtige hoge bergen rondom deze oude Inca-stad. Kortom… te veel om op te noemen eigenlijk. Tijdens de reis heb ik continu een blog bijgehouden met al onze belevenissen. De komende tijd wil ik per land de hoogtepunten nog eens gaan benoemen. Want niet alleen het reizen zelf is mijn passie, ik deel het ook erg graag met anderen. Heb ik jou inspiratie bezorgd om te gaan reizen? Laat het me weten!

Op reis kan ik genieten van het slenteren door steden, kleine cafeetjes en restaurantjes, authentieke markten waar de locals hun waren kopen. Ik houd daarentegen niet van koninklijke paleizen, waar ik tussen drommen toeristen rondloop met het gevoel dat ik eigenlijk veel te veel heb betaald voor mijn kaartje.

Een van mijn eigenaardigheden is dat ik van iedere plek een koelkastmagneetje wil hebben. Onze koelkast hangt ondertussen behoorlijk vol! Ook probeer ik overal een kaartje naar mijn oma te sturen, wat ik hopelijk nog heel lang kan blijven doen.

Een kaart van de door mij bezochte landen is te vinden via de volgende link: Countries visited map. Als het goed is gaan hier nog de nodige landen bij komen!

1 thought on “Over mij”

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)