Voorpret Bolivia

Medio 2014 gaan Jacqueline en ik naar Zuid-Amerika  voor een half jaar.. De voorpret en voorbereidingen zijn reeds in volle gang. Per maand zullen we beide op onderzoek gaan naar een land. Voor december ben ik (Tijs) op onderzoek gegaan naar Bolivia. Jacqueline is aan de slag gegaan met Argentinië. Heb je tips voor ons? Laat dan vooral een berichtje achter!

Landkaart Bolivia

Bolivia

Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika, het land met het hoogste percentage puur inheemse indianen en nog niet overlopen door toeristen. Het is geen plek voor luxepaardjes: een hotel kost niets in Bolivia, maar je krijgt er vaak ook bijna niets voor. Wat je wel krijgt in Bolivia – gratis – is een scala aan hoogste en grootste dingen: de hoogste hoofdstad ter wereld (La Paz, 3636 meter), de grootste zoutvlakte en het grootste en hoogste bevaarbare meer ter wereld (Titicacameer). Onaangetaste landschappen lopen uiteen van jungle in het oosten, de dorre hoogvlakte in het westen, besneeuwde Andes-bergen in het noorden, valleien met niets dan cactussen in het midden en in het zuiden de grootste zoutvlakte ter wereld, omringt door actieve vulkanen, roze, groene en witte meren met flamingo’s en geizers. Veel wegen zijn slecht begaanbaar.

Bolivia is een land voor avonturiers. En voor actievelingen: je kan er mountainbiken, rots- en bergbeklimmen, hiken door de jungle en ga zo maar door. In het binnenland zijn toeristen schaars, maar het stikt van de vrouwtjes met grote hoepelrokken, bolhoedjes en kroost in felgekleurde doeken op de rug. Lees meer…

 

Beste reistijd is van mei t/m oktober.

Algemene informatie (Koning Aap).

Tips van reizigers (Columbus).

 

Highlights:

   • Amazone Bolivia: Ook in Bolivia kun je de Amazone in. De Boliviaanse Amazonebekken, in het noorden van het land, lenen zich erg goed voor een watersafari. Je vist naar piranha’s, spot anaconda’s en zwemt, als je durft tenminste, met dolfijnen.
   • Copacabana: Copacabana is een klein dorpje aan de Boliviaanse zijde van het Titicaca meer. Het is een rommelig maar relaxed dorpje op bijna 4.000 meter hoogte. Voor de kust ligt het prachtige eiland Isla del Sol.
   • Coroico: Doe de Choro Trek in Bolivia. Bij deze tocht loop je over de oude Incapaden en treed je in de voetsporen van de oude Inca’s.
   • Death Road: De weg van La Paz naar Coroico was de gevaarlijkste weg ter wereld, en juist daardoor een populaire toeristische attractie: Death Road. Tegenwoordig een populaire weg om te mountainbiken.
   • La Paz: La Paz is de officieuze hoofdstad van Bolivia. Het is de hoogste grote stad ter wereld, op 3.660 meter. En daar zijn ze trots op ook. Tranquilo is voor bezoekers het toverwoord, doe het rustig aan en voorkom hoogteziekte.
   • Madidi National Park: Het Madidi National Park is één van de laatste onaangeroerde stukjes tropisch regenwoud in de Amazonebekken. Overlopend in het Peruaanse Manus park. Het meest biodiverse stukje aarde.
   • Potosi: Ooit een rijke en welvarende stad… Nu is de voornaamste toeristische attractie dat je er dynamiet kunt kopen om een stuk rots op te blazen. Je kunt ook de mijnen in om een claustrofobische ervaring op te doen of zwemmen in het puntje van een vulkaan.
   • Salar de Uyuni: Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Een witte woestijn met in het regenseizoen een flinterdun, alles reflecterend laagje water. Een surrealistischer landschap zag je nooit.
   • Sucre: Sucre. de witte stad, is de officiële hoofdstad van Bolivia. Een koloniale stad die zijn schitterende uiterlijk dankt aan de Spaanse Kroon en rijke zilverbaronnen uit Potosí, die in de stad hun paleizen bouwden.

 
Nog een filmpje van een backpack-trip door Bolivia. Schokkerig gefilmd, maar een leuk voorproefje van wat we van Bolivia kunnen verwachten.

 

Veel inspiratie heb ik opgedaan dankzij de filmpjes op back-packer.org en de reistips op zuidamerika.nl. Veel van geplaatste links en filmpjes komen dan ook van deze sites af.

2 thoughts on “Voorpret Bolivia”

 1. Ha Tijs & Jacq!
  Dat ziet er goed uit. Vanaf 1-1-2014 kunnen jullie echt gaan aftellen 🙂
  Een vriendin van mij heeft een jaar lang in Venezuela gewoond, dus mocht je tips willen en interesse hebben kan ik jullie evt. in contact brengen met haar.

  Succes en veel plezier met alle voorbereidingen en voorpret!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)