Lille: Porte de Paris en de toren van L'hôtel de ville

Lille: verslag en foto’s!

Lille: Porte de Paris en de toren van L'hôtel de ville
Lille: Porte de Paris en de toren van L’hôtel de ville

Dit najaar (oktober) zijn Jacqueline en ik voor een lang weekend naar Lille (ook bekend als Rijsel) geweest. Een stad die bij velen vooral bekend is van de doorreis naar zuid-Frankrijk, maar niet vanwege de stad zelf. Maar toch, op ongeveer 2 uur rijden van Den Bosch, net in Frankrijk, ligt een prachtige leuke stad. Ideaal voor een weekendje weg.

Lille ligt in Frankrijk, maar voelt heerlijk Vlaams. Een oud stadscentrum met prachtige gebouwen en pleinen. Kleine straatjes met oude gebouwen. Ideaal om lekker doorheen te slenteren. En ben je het wandelen moe, dan duik je in een van de vele cafeetjes voor een speciaalbiertje.

Een overzicht van bezienswaardigheden in Lille vind je hier, hier of hier!

 

Tips van Tijs:

  • Slenteren door Vieux Lille! Sowieso een van mijn favoriete bezigheden, gewoon lekker rondwandelen door een stad. En Lille is daar zeer geschikt voor. Compact centrum, waarbij alles op loopafstand is. Wij gaan meestal gewoon op de bonnefooi, maar je kunt natuurlijk altijd ook een stadswandeling volgen.
  • Moe en dorstig geworden van het slenteren? Lille barst van de gezellige, kleine cafeetjes! Ideaal om de dorst te lessen met een van de vele speciaalbiertjes die bijna overal geschonken worden.
  • Kathedraal van Lille: Wij waren verrast door deze modern ogende Kathedraal, met name door het mooie glaswerk.
  • Rue du Gand: De restaurantstraat van Lille. Vele leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Uiteraard zie je bijna overal de typische gerechten als Potjevleesch of Waterzooi op het menu staan.
  • Palais des Beaux Arts de Lille: Hebben wij niet bezocht, maar na het Louvre is dit het belangrijkste museum van Frankrijk. Een tip voor de museumliefhebbers dus!
  • De zondagsmarkt: Deze hebben wij helaas moeten overslaan vanwege noodweer. Maar zondagochtend is er een grote markt in de wijk Wazemmes.

 

 

Foto’s:

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)