Schaapjes tellen in Bristol!

Tijdens onze reis door Zuid-Amerika hebben we een aantal goede vrienden gemaakt. Twee van hen, Simon en Katy, zijn we gaan opzoeken in Bristol, een stad in het westen van Engeland tegen de grens met Wales aan. We combineerden dit bezoek aan Bristol met een bezoek aan Londen en enkele dagen aan de Engelse zuidkust (East Sussex). Daarover later meer in een andere blog, dit verhaal is volledig gewijd aan onze avonturen in Bristol en omgeving! Een stad die ons in positieve zin verraste. Levendig centrum, veel cultuur, prachtige street art en een fijne sfeer. Bristol is ook nog eens erg gunstig gelegen als toegangspoort tot het prachtige Wales, in de nabijheid van het Romaanse Bath en op slechts twee uur rijden van Londen of Cornwall. 

Simon & Katy!

Hoofddoel van onze reis was om onze vrienden Simon en Katy weer op te zoeken. Tijdens de reis waren ze zo enthousiast over Bristol dat we ze wel op moesten komen zoeken. Simon had er zelfs een ‘free pint’ voor over om ons de oversteek te laten maken! Het was echt ontzettend leuk om ze weer te zien, herinneringen op te halen van de reis en bij te kletsen.

In alle vroegte waren we vrijdagochtend vertrokken, op weg naar Calais om daar de ferry te pakken naar Dover. Dit verliep zeer voorspoedig en binnen de kortste keren zaten we al in Engeland! Eenmaal van de boot af was het links rijden totaal geen probleem. Je kunt namelijk niet anders dan gewoon het verkeer volgen. Wat ons wel opviel onderweg waren rotondes, talloze rotondes. Even gas geven en dan weer afremmen voor een volgende rotonde.

Maar uiteindelijk kwamen we tegen het begin van de avond aan bij Simon en Katy! We aten door Katy zelf gemaakt scones met thee en gingen daarna door naar de lokale pub voor een goede pint en om fish & chips te eten. Een goede introductie van typisch Engelse gebruiken en gewoontes dus! Ook haalden we vele herinneringen op aan Zuid-Amerika, onder andere door een spelletje Jenga te spelen (net als in Baños in Ecuador).

Dag 1: Bristol verkennen

Op zaterdag namen Simon en Katy ons mee op tour door Bristol. Terugkerend thema deze dag was Shaun in the City. Door de hele stad stonden kleurrijke grote beelden van Shaun the Sheep, een actie om geld in te zamelen voor een goed doel.. en om de stad nog meer kleur te geven! Erg leuk om veel van deze schapen (met hilarische namen als ‘King Arthur of Lambelot and Excalibááár’) te zoeken en ondertussen de stad te verkennen! Bristol bleek een levendige, kleurrijke en groene stad te zijn. Zo begonnen we onze toch door Bristol op een lokaal boerenmarktje met een kop koffie (en een broodje worst voor Simon ;-)), liepen we door de duurdere wijk van de stad met een en bewonderden we een gigantische privéschool.

Uiteindelijk kwamen we uit bij Clifton met de Suspension Bridge. Deze brug over de rivier de Avon is het symbool van de stad en vanaf de kliffen aan weerszijde heb je een prachtig uitzicht! We daalden nog af door een grot, waarbij we halverwege de klif uitkwamen. Uiteraard weer een gaaf uitzicht!

We wandelden nog wat door de stad, lunchten lekker met een broodje in een park en kwamen uiteindelijk uit in een klein parkje met veel oude graven en eekhoorntjes.  Leuk! Onze verkenningstocht door Bristol leidde verder naar een heuvel met een toren waar we een prachtig uitzicht hadden over de hele stad. Vanuit die toren zagen we ook al de haven liggen met vele gekleurde huisjes, grote schepen en een drukte van belang. Het was namelijk Harbour-festival dit weekend! Dat was dus onze volgende bestemming en even later zaten we met een goede pint lekker in het gras bij de kathedraal te genieten van de drukte van het festival. Dit festival was volop bezig rondom de gehele haven, dus daar was nog volop te zien en te doen voor ons. Veel indruk maakte een levensgrote walvis in een oceaan van plastic, bedoeld om aandacht te vragen voor de grote hoeveelheid milieuvervuiling in onze oceanen.

Slotstuk van de dag was een stuk stad met veel street-art in de vorm van graffiti. De beroemde graffiti artist Banksy komt uit Bristol en in de stad zagen we meerdere van zijn werken. Ik vind (goed) gebruik van graffiti altijd erg gaaf om te zien, heeft een meerwaarde voor een stad. Dus dit kon ik ook echt waarderen in Bristol!

Een aantal van onze hoogtepunten van Bristol zijn te zien in onderstaande foto’s.

DSC01270

The suspension bridge. Deze bijna 150 jaar oude brug is het symbool van de stad Bristol.

DSC01286

Shaun the sheep! Deze vrolijke schaapjes door de hele stad maakten ons ontzettend vrolijk! 🙂 

DSC01309

Heerlijk lunchen in het park!    DSC01322

Een overwoekerd kerkhofje midden in de stad.

DSC01328

Fantastisch uitzicht over de stad vanaf een toren op een heuvel.   Banksy - naked man hanging from window                           Banksy, een beroemde graffiti-artist komt uit Bristol. Dit is een van zijn bekendere werken.    

Biertje met Simon bij het Harbour Festival!

We waren met het Harbour Festival in Bristol. Daar hoort een biertje bij natuurlijk! Op de achtergrond de kathedraal.

DSC01349 King Arthur of Lambelot!    

Whale in plastic ocean

Een kunstwerk van een levensgrote walvis in een oceaan van plastic. 

Graffiti in Bristol Veel prachtige graffitikunst in Bristol    

The Cambridge Arms

The Cambridge Arms. De lokale pub waar we enkele biertjes gedronken hebben!

Die avond hebben we bij Simon en Katy thuis de ‘specialiteit van het huis’ gegeten, zelfgemaakte heerlijke cous cous. Daarna gingen we op weg naar een ‘verborgen’ cocktailbar om de dag goed af ge te sluiten. Aan de buitenkant leek het een normaal pand, maar binnen werden er talloze heerlijke cocktails gemixt en geschonken. Om in stijl te blijven ging ik voor de Zuid-Amerikaanse cocktails, zoals de Pisco Sour en een caipirinha.

Dag 2: Wandelen in de omgeving en eten in een sterrenpub!

We begonnen deze dag met een full English breakfast, geserveerd door onze gastheer en -vrouw. Worstjes, eieren, bacon, witte bonen in tomatensaus, champignon en toast zorgden voor een zeer voedzaam begin van de dag! Ondertussen legden we een skype-verbinding met Australië om ook Mike en Kate gedag te kunnen zeggen. Erg leuk! 🙂

DSC01411

Na het ontbijt gingen we weer op pad! Een korte tussenstop in Bristol om te genieten van een uitzichtpunt over de rivier en de Suspension bridge en daarna door naar het Engelse platteland om een mooie wandeling te maken! We wandelden door weides, klommen over hekken, gingen door kuddes schapen en genoten van mooie uitzichten. Kortom, volop genoten van het mooie Engelse land!

DSC01448

DSC01426

Sunday roast bij the Pony & Trap

Na een flinke wandeling van zo’n vier uur over het platteland, stapten we weer in de auto. Doel was de pub the Pony and Trap op het platteland buiten Bristol. Deze pub heeft zelfs een Michelinster! Wij gingen hier naar toe voor een Sunday Roast.  Een typisch Engelse maaltijd met geroosterd vlees, aardappels en groenten. Wordt uiteraard alleen op zondag gegeten. Hier hebben we de rest van de middag lekker gesmuld. Hoewel het sterniveau (het eten was goed, maar niet uitmuntend) niet helemaal duidelijk was bij deze sunday roast, was het een bijzondere ervaring. Nadat we met een kop koffie in het zonnetje nog even hadden nagenoten reden we weer terug naar Bristol. Daar sloten we de dag af met een pint bij the Cambridge Arms!

DSC01462

DSC01467

Dag 3: Toeristisch dagje in Bath

Op een kwartiertje rijden van Bristol ligt Bath. Deze stad is na Londen de drukst bezochte toeristenplaats van Engeland. Deze mensen komen af op de vele oude bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd en de warmwaterbaden.

Aangezien Simon en Katy gewoon weer moesten werken deze dag, gingen we met z’n tweetjes naar Bath toe. Wij liepen op deze wat druilerige dag lekker door Bath, dat ondanks de regen toch nog flink druk was. Lekker geluncht en fijn rondgewandeld. Op het moment dat het weer harder begon te regenen, stapten wij maar in de auto om via een toeristische route terug te rijden naar Bristol. Daar kookten wij onze specialiteit van het huis (satésaus natuurlijk!) om Simon en Katy te bedankten voor hun gastvrijheid!

Bath in enkele beelden: 
DSC01512

Pulteney Bridge

DSC01501

The Royal Crescent

DSC01508

Kathedraal van Bath

DSC01525

Wij hebben ook een avond gekookt voor Simon & Katy!

Op naar Londen en East-Sussex!

Na deze avond zat onze tijd in Bristol er weer op! We namen vast afscheid van Simon en Katy, nadat ze hadden beloofd ook een keer naar Den Bosch te komen. Het was fantastisch om ze weer terug te zien en ook om rondgeleid te worden in hun eigen stad Bristol. We hebben er van genoten!

De volgende dag reden we door naar Londen, waar we enkele dagen verbleven. Onze week in Engeland sloten we af in East-Sussex, aan de kust ten zuiden van Londen in de omgeving van Brighton. Hierover meer in een volgende blog!

Nog veel meer foto’s van Bristol, Bath en omgeving: 

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)