Voorpret Paraguay

  Paraguay… het is nog maar de vraag of Jacqueline en ik dit land aan zullen doen tijdens onze reis, maar eigenlijk weten we ook helemaal niets over Paraguay. Nouja, behalve de Iguaza watervallen dan.. die liggen op de grens tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay. Maar meer weten we dus niet… het land staat ook niet bekend om het toerisme. Kortom, alle reden om eens op onderzoek uit te gaan naar Paraguay in deze blog! Meer algemene informatie is te vinden op de site van Columbus of Zuidamerika.nl.   Video over Paraguay

 

 

Highlights:

  • Asunción: de hoofdstad van Paraguay is er een van uitersten. BMW’s staan naast paardenkoetsjes. Hoe verder je van het centrum raakt, hoe groter de favala’s zijn. De oude koloniale stad is helaas verdwenen in de jaren ’70 en ’80.
  • Encarnación: Vanaf de 17e ontstonden in Paraguay Jezuïtische nederzettingen om de oorspronkelijke  bewoners te bekeren tot het Christendom. In de omgeving van Encarnacion zijn veel overblijfselen hiervan te vinden, bijvoorbeeld in het dorp Trinidad.
  • Rio Paraguay: Een erg goed en leuk alternatief om te reizen in plaats van bussen. Absoluut niet sneller, maar wel een mooie ervaring. Zo kun je vanaf de boot onder andere kaaimanen en capibara’s spotten. Verwacht overigens niet te veel luxe, je moet vaak (zeker op de vrachtschepen) je plaatsje zien te bemachtigen tussen de locals en hun handelswaar.
  • NP Cerro Corá: Het grootste beschermde natuurgebied van Paraguay. Een weids en uitgestrekt gebied, vlakbij de grens met Brazilië. Vanuit het plaatsje Concepción is dit gebied goed te bezoeken.
  • NP Ybycuí: Dit tropische nationale park ligt op enkele uren rijden van hoofdstad Asuncion. Een dichte jungle met heerlijke meertjes en watervallen om verkoeling te zoeken.
  • Itaipú dam: de generatoren van deze dam wekken 80% van de energie voor Paraguay op. De dam is de op een-na-grootste van de hele wereld.

  • Iguazu watervallen: Op de grens met Brazilië en Argentinië liggen deze machtige en grootse watervallen. Een van de bekendste attracties van Zuid-Amerika.

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)