Met de kinderwagen door Dublin

De laatste blog in het drieluik over Ierland. We verkenden de wilde Ierse westkust in Kerry en Connemara. Hier reden we langs de prachtige kust met gigantisch hoge kliffen en genoten we van de ruige Ierse natuur. Maar bij een bezoek aan Ierland hoort ook de levendige hoofdstad Dublin! We struinden met Tirza in de kinderwagen lekker door de stad en uiteraard stopten we regelmatig voor een pint bier.. uuuh… flesje melk voor Tirza! 

 

Kaart Dublin

Dublin is wat mij betreft een heerlijke stad om doorheen te struinen. Zonder direct doel gewoon lekker lopen en de boel verkennen. Af en toe stoppen in een van de heerlijke parken of vele pubs voor een welverdiende pauze. Of je loopt een van de vele leuke musea in als er even een buitje valt… genoeg te doen in Dublin, ook met een baby! 🙂

Wij verbleven in een fijne airbnb in het noordelijke gedeelte van het centrum van de stad. Zo hadden we ons eigen plekje, waar we ons even terug konden trekken uit de drukte van de stad. Wel zo fijn met z’n drietjes.

Lekker ontbijten!

Ons begin in Dublin was tamelijk stressvol… het verkeer in de stad is ontzettend druk, er lijkt wel 24/7 file te staan in de straten van Dublin. Met op de achterbank een Tirza die duidelijk liet merken honger te hebben stonden was dat geen prettig. Met een race tegen de klok om de auto op tijd in te leveren liep zelfs bij mij de stressmeter enigszins op… Maar toen Jacq Tirza de fles aan het geven was in het portiek en ik de auto precies op tijd (eigenlijk 2 minuten te laat) had ingeleverd was de stress weer heel snel weg!

Dublin

 

Pubs of Dublin

Waar je ook ter wereld bent, overal vind je Irish Pubs en altijd is het er gezellig. Een bezoek aan Dublin gaat dus niet zonder regelmatig een Irish Pub binnen te stappen. In de ochtend voor een Full Irish Breakfast, in de middag voor een lekkere pint om de dorst te lessen, voor het avondeten voor een voedzame hap en tot diep in de nacht op stap te gaan. Dat laatste hebben wij niet gedaan, dat andere zeer zeker wel! Het epicentrum van Irish Pubs is te vinden in Templebar, waar een grote verzamelijk van pubs te vinden is. Enigszins toeristisch is het hier wel overigens…

Wij zochten liever de pubs op die wat verder weg gelegen (en wat minder toeristisch) zijn, Toners en O’Donoghue’s Pub waren onze favorieten. Vooral omdat we fantastisch weer hadden en deze pubs een grote ‘beergarden’ hebben. Heerlijk en gezellig!

Full Irish Breakfast

Potje kaarten!

 

Little Museum of Dublin

Er zijn in Dublin meerdere musea die de moeite waard zijn. Fijn voor op een regenachtige dag, het blijft Ierland.. Het is mogelijk om historie te beleven in het National Museum of in Kilmainham Gaol (een oude gevangenis), je kunt kunst bekijken in het Irish Museum of Modern Art of op een andere manier cultuur proeven in het Guiness Storehouse of in The Old Jameson Distillery. Wij deden niets van dat alles, want het regende niet. Wel bezochten we het Little Museum of Dublin. In iets meer dan een half uur tijd vertelt een erg leuke gids je alles over de historie van Dublin. Dit doet hij aan de hand van een excentrieke verzameling voorwerpen, geschonken door Dubliners zelf. Echt een aanrader dus dat Little Museum of Dublin!

 

Dublin Docklands

Een paar minuten wandelen vanuit het centrum ligt het oude havengebied van Dublin, de Docklands. Oude havengebouwen en moderne nieuwe gebouwen wisselen zich hier af. Een fijne sfeer zoals je die altijd in een oud havengebied treft. Heerlijk om doorheen te wandelen!

Dublin Docks

Dublin Docks

 

Groen in de stad, Trinity College

Wij hadden enkele heerlijke zonnige dagen in Dublin, daar hadden we mazzel mee. We maakten dan ook volop gebruik van de vele parken in Dublin. Zonder enige twijfel is het College Park van Trinity College een van de bijzonderste parken. De sfeer van deze prestigieuze eeuwenoude universiteit maakt dit tot een bijzondere plek. Wij dwaalden wat rond over het grootse universiteitsterrein, maar het lekkerste was toch wel om in het zonnetje te genieten van het leven in het universiteitspark.

Trinity College

Kortom… Dublin is niet de stad waar je naar toe moet gaan vanwege grootse en indrukwekkende bezienswaardigheden. Er zijn zeker wel bijzondere dingen om te zien, maar naar Dublin ga je voor de fantastische sfeer in de stad. Wandel lekker rond en bezoek regelmatig een van de vele Irish Pubs om de sfeer van Dublin optimaal te proeven!

 

Meer foto’s:

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)