Voorpret Panama

Over precies 2 maanden gaan Jacqueline en ik voor een half jaar naar Zuid-Amerika.. De voorpret en voorbereidingen zijn reeds in volle gang, zeker nu het ticket geboekt is! Op 7 augustus vliegen we naar Panama, vandaar dat ook de voorpret voor Panama kan beginnen!

 

Panama is voornamelijk bekend van het Panama-kanaal, dat dit jaar honderd jaar bestaat. Maar het heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Vanuit Panama zullen wij hoogstwaarschijnlijk met de boot via de San Blas eilanden naar Colombia reizen. Vlak na het boeken van ons ticket werden twee Nederlandse studentes vermist in Panama. Hopelijk worden ze snel teruggevonden, maar wij zien dit als een incident in een verder relatief veilig land. Geen reden dus om onze plannen aan te passen.

 

Kaart Panama

Ons voorlopige plan is om vanuit Panama door te reizen naar Colombia, nadat we uiteraard eerst hebben genoten van het moois dat Panama te  bieden heeft. Want dat Panama een vooral ook prachtig land is, is me al wel duidelijk geworden tijdens de voorpret-voorbereiding!

Vanuit Panama kun je in feite op drie verschillende manieren naar Colombia reizen. Een daarvan is over land, maar die valt onmiddellijk weer af. Op het smalle stuk land dat Colombia en Panama verbindt ligt namelijk de wilde jungle van Darien. Een schier ondoordringbaar gebied, wat ook nog eens als zeer onveilig bekend staat. Daar blijven wij dus mooi ver van weg! De andere twee opties zijn door de lucht of over het water… Door de lucht is saai, relatief duur en we hebben er dan zojuist een flinke vlucht opzitten vanuit Nederland.

Over het water is ook niet goedkoop, maar biedt ons wel de mogelijkheid om via de San Blas eilanden naar Cartagena te zeilen. Enkele dagen op volle zee, maar ook enkele dagen tussen paradijselijke eilandjes. Lees hieronder meer over San Blas. Het moge duidelijk zijn dat het zeer waarschijnlijk is dat wij over zee van Panama naar Cartagena in Colombia zullen gaan!

San Blas eilanden

 

Highlights:

  • Panama-City: Het kanaal is de bekendste attractie van Panama, bij Miraflores Locks zijn de reusachtige schepen te bewonderen. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Oude ruïnes, een koloniaal centrum, maar ook een mooie skyline met moderne gebouwen. Vanuit Panama-city kun je een (dag)trip maken naar Isla Taboga, het bloemeneiland met heerlijke stranden vlakbij de stad.

    Panama kanaal
  • Parel-eilanden: Een half uur vliegen of twee uur met de boot van Panama-city zijn de Pareleiland te vinden. Tweehonderd kleine eilandjes, grotendeels onbewoond. Heerlijke stranden om te relaxen, snorkelen of duiken. Maar in augustus kun je er ook walvissen spotten. Isla Contadora is het grootste eiland, waar ook de meestel (hotel)faciliteiten te vinden zijn.

    Isla Saboga op de Pareleilanden
  • San Blas eilanden: Wij zullen hoogstwaarschijnlijk via de San Blas eiland naar Cartagena zeilen om de oversteek te maken naar Zuid-Amerika. Denk bij de San Blas eilanden aan paradijselijke kleine eilandjes met witte strandjes, enkele palmbomen en een paar hutjes. En dat alles in een heldere azuurblauwe zee. De eilanden worden bewoond door de Kuna indianen, die hier autonoom kunnen leven met hun eigen gebruiken en regels.
  • Bocas del Toro: Wederom paradijselijke bounty-stranden en een azuurblauwe zee. Feesten, relaxen en genieten van een heerlijke omgeving. Dat is waar dit plekje om bekend staat. BNN 3opreis was er ooit ook.
  • Boquete: Een rustig plaatsje van waaruit natuur- en wandelliefhebbers de omgeving kunt verkennen. Maar op dit moment is het plaatsje vooral bekend vanwege de vermissing van Lisanne en Kris.
  • Coiba: De Galapagos van Panama wordt het ook wel genoemd. Een paradijs voor duikers ook, maar vooral ook voor de avontuurlijke duiker met vele haaien, walvissen en dolfijnen.

 

 

http://www.spaanstaligewereld.nl/artikel.php?land_id=16

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)