Broertjesweekend Riga: “Tik ‘m RIGAan!”

In de laatste jaren is een goede traditie ontstaan in de Wonders-familie, namelijk het broertjesweekend. In plaats van verjaardagscadeautjes, willen we ieder jaar met z’n drieën een weekendje weg gaan. Onze eerste trip was de hoofdstad van Letland: Riga. Hoewel deze stad nog lang niet bij iedereen even bekend is, zit het toerisme in een duidelijke opwaartse spiraal. En terecht wat ons betreft! Een mooi oud centrum, rivier en parkjes, goed uitgaansleven, gelegen vlakbij een mooi strand en een obscure schietbaan. Zomaar wat ingrediënten van ons broertjesweekend in Riga!

 

Kaart Riga

 

Er zijn diverse website op internet te vinden met informatie over en hoogtepunten van Riga. Bijvoorbeeld hier, hier of hier. Wij hebben een dag te voet het oude centrum doorkruist en zijn een dag op de fiets rondgetoerd. Op beide manieren kun je de stad uitstekend verkennen! Sowieso vind ik de fiets altijd een erg leuke manier om een stad te verkennen. Je ziet veel in korte tijd en het kost niet zo veel energie als te voet. Ook zijn we een dag naar het strand geweest, wat op een kwartiertje met de trein bij Riga vandaan ligt. Verder zijn we naar een enigszins obscure schietbaan gegaan om daar met enkele vuurwapens te schieten.. en te poseren. En in de avonduren zijn we nog een keer met een aantal mensen vanuit ons gezellige hostel goed op stap geweest. Want dat kan ook uitstekend in Riga!

 

 

Tips van Tijs!

  • Hostel Cinnamon Sally: een hostel zoals ik ze het liefste zie. Uitstekende sfeer, niet te groot, leuke gezamenlijke ruimte, schoon en netjes en niet al te duur. We hebben hier erg leuke mensen leren kennen en ook de pizzaparty was zeer geslaagd. Kortom, een uistekende basis om Riga te ontdekken!
  • Schieten in Riga! In een oude bunker, een kwartiertje met de bus buiten het centrum was de schietbaan gevestigd. De wanden waren zorgvuldig met eierdozen afgewerkt, je kreeg een grote koptelefoon op tegen het geluid en een oud Lets vrouwtje gaf in gebrekkig Engels uitleg… Kortom, alleen de entourage al was een hele belevenis. We mochten een aantal schoten lossen met een AK-47 en een Glock (en nog een ander vuurwapen). Aangezien ik nog nooit eerder geschoten had, was het een mooie belevenis om eens een keer te doen. Maar eigenlijk vond ik de entourage nog het leukste.. zo’n obsure bunker, instructies van een oud vrouwtje en na afloop konden we na hartelust ‘stoer doen’ en poseren met de wapens. Misschien is het een mannendingetje, maar de gebroerders Wonders hadden er veel plezier mee!
  • Strand van Jurmula: een kwartiertje met de trein, je stapt uit bij station Majori en je bent er! Een prachtig strand, ook wel een beetje bevolkt met de jetset van Riga.. Gewoon goed toeven! Wij waren er hartje zomer.. en dan is het in Letland dus ook gewoon erg warm! Voor een strandvakantie hoef je dus zeker niet naar de Middellandse Zee.
  • Op stap in Riga! Het uitgaansleven van Riga is zondermeer erg goed. Er gaan wat verhalen rond dat je moet oppassen voor bepaalde clubs waar je als man naar toe gelokt wordt en waar je zonder geld weer naar buiten loopt.. maar persoonlijk heb ik daar niets van meegekregen. Maar goed, een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  • Het oude centrum, de dom, de centrale markt (ga hier niet naar toe aan het einde van de dag zoals wij deden).. allemaal zeer de moeite waard om lekker te bezoeken als je in Riga bent! Maar hiervoor kun je beter even naar de lokale toeristeninformatie of klik op de links die ik eerder noemde.. De oude stad is perfect om te voet te verkennen, langs de rivier en door de parkjes is het erg leuk fietsen..

 

Foto’s:

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)