Siberian Experience

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal!

Ben ik alweer!! Vandaag hebben we noodgedwongen een ‘rustdagje’ in moeten lassen omdat een activiteit die we wilden gaan doen bij de Fox Glacier gecanceld was vanwege mist. Hopelijk hebben we morgenvroeg meer geluk! Maar dat geeft me wel weer de tijd om jullie op de hoogte te houden van ons wel en wee aan de andere kant van de wereld.

Na een (regenachtig) nachtje in Wanaka zijn we weer vertrokken. De zon straalde weer volop en wij gingen op weg naar Makaroa, een erg klein plaatsje op ongeveer een uur rijden van Wanaka vandaan. Daar hadden we namelijk een booking gemaakt voor de Siberian Experience. Siberia is overigens de naam van de vallei waar we deze experience gingen opdoen, heeft dus weinig te doen met ijzige streken elders in deze wereld.

Ik had hierover gehoord van een hostel-eigenaar bij Wellington, die dit zeer aanraadde. Een paar dagen voordat we hier in de buurt waren heb ik dus maar geboekt.
Rond half 11 (of iets vroeger of later, Flause!) gingen we van start. Het idee achter deze Experience was dat je eerst een rondvlucht kreeg in een klein vliegtuigje, dat je ergens afdropte in de vallei (waar geen menselijke bemoeienis is: geen huizen, straten of internet dus ;)). Daarna volgt een drie uur durende wandeling door de vallei om vervolgens bij de rivier opgepikt te worden door een jetboat die je weer terugbrengt.

Eerst het vliegtuigje in dus. Lieke en ik waren met ons tweeen. Nouja.. ook een piloot natuurlijk! We hadden prachtige uitzichten omdat het een fantastische dag was. Erg gaaf ook om naast de piloot te zitten en overal heel kort op te zitten en te zien. Een klein half uurtje bleven we in de lucht, genoeg tijd om onze ogen erg goed de kost te geven dus!
Daarna werden we dus ergens in de vallei gedropt. Dit keer sprongen we niet van grote hoogte uit het vliegtuig, maar zette de piloot het vliegtuig keurig aan de grond op Siberian International Airport (lees: een grasstrook). Eenmaal uitgestapt werden we bij de rivier uitgezwaaid door de piloot en konden wij onze wandeltocht beginnen.

Om op het pad te komen moesten we echter eerst de rivier oversteken. Het water was ijskoud en er stond een redelijke stroming. Voor de wandeling hadden we ruim de tijd gelukkig, want het was echt prachtig. Het pad voerde ons over de beboste berghelling, waar we continu kleine en grotere watervalletjes tegenkwamen en moesten oversteken. Omdat het een dag eerder flink geregend had, kwam er behoorlijk veel water omlaag. Niet (alleen) regenwater overigens, het merendeel kwam volgens mij omdat de warme regen de sneeuw heeft doen smelten. Continu een geweldig uitzicht over de vallei, met de kronkelende rivier. Nouja, de foto’s spreken wel voor zich denk ik zo!!!

Na een half uurtje nog in het zonnetje gezeten te hebben (enige minpuntje: overal sandflies.. gruwelijke irritante pikbeesten) kwam daar de jetboat-meneer al weer aan. Samen met twee anderen die even later aan kwamen gewandeld gingen we terug naar ons beginpunt. De tocht duurde ongeveer een half uur. Terwijl we genoten van het geweldige uitzicht raasden we met hoge snelheid over het water, terwijl zo af en toe de bestuurder een stuntje uithaalde met de boot. Erg gaaf ook weer!!!

Na zo’n vier uur zat de Siberian Experience er weer op voor ons… Een van de gaafste dingen die ik hier gedaan heb, iedere cent meer dan waard!
En Lieke en ik konden weer Bill in op weg naar onze volgende bestemming: Fox Glacier. Onderweg kwamen we door Haast Pass, een prachtige weg. Continu weer kleinere en grotere watervalletjes, overal groen. Dan kwamen we weer uit bij de kust en hadden we daar weer geweldige uitzichten. Nouja.. reizen in Nieuw Zeeland is echt geweldig fantastisch!

Vandaag dus een dag waarop we niet veel hebben kunnen doen helaas. Twee keer zijn we op pad geweest om te horen dat helaas de tour naar de Fox Glacier gecancelled was. Morgen hebben we een nieuwe kans en tot die tijd moeten we duimen voor goed weer!

Groetjes van Tijs (en Lieke neem ik aan, maar die is niet in de buurt).

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)