Queenstown & Wanaka

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Queenstown
Adventure capital van Nieuw Zeeland. Een niet al te groot plaatsje wat gedomineerd wordt door toeristen die allerlei grenzen opzoeken. Hoog, hoger, snel, sneller etc. Kortom, een plaats vol vermaak!!
We kwamen hier in het begin van de middag aan, na redelijk vroeg uit Te Anau weer vertrokken te zijn. Hoe die middag in te vullen? Achja, waarom spring je dan niet even van een 47m hoog platform af? Zo gezegd, zo gedaan. En als je al een keer uit een vliegtuig bent gesprongen, dan stelt zo’n sprongetje toch niets meer voor? Nou, wel dus.. Gigantisch nerveus had ik het geboekt. Om 16:00 zou ik gaan springen. Mijn sprong was in het hartje van Queenstown, bij de gondola. Eerst gingen we met de gondola omhoog, prachtige uitzichten over het stadje, het meer en The Remarkables (de hoge bergen rondom Queenstown). Af en toe hoorde je een ijselijke kreet als er weer iemand zichzelf omlaag gooide. Dan weer hoorde je iemand vol vreugde schreeuwen terwijl hij met een parachute omlaag kwam vanaf de berg (paragliding). In de verte sprongen wat mensen uit een vliegtuig en in de verte krioelden de mensen in het stadje op zoek naar avontuur en spanning.
Om 16:00 was het zover, ik ging naar de plaats van bestemming. Eerst nog maar een paar andere idioten bekeken die zich omlaag lieten vallen en toen was het zover. Het was geen klassieke bungeejump, maar ik had het harnas en de elastiek om mijn middel en stuiterde wat minder terug dan ik verwacht had. Daarvoor in de plaats zwiepte ik van links naar rechts overigens.. Ook niet onaardig natuurlijk.

Tja.. en toen was het weer voorbij. Werd ik omhoog getakeld en had ik weer grond onder mijn voeten. Ik weet nog niet zo heel goed wat ik er van moet denken. De sprong zelf was ik enorm nerveus voor. Het is volstrekt tegennatuurlijk om zelf de diepte in te springen. Dan heb je enkele seconden een vrije val met een onbeschrijfelijk gevoel in je maag. Dat was wel heel gaaf. En dan is het weer voorbij, slinger je nog wat heen en weer en een minuutje later loop je weer vrolijk door (wel een hele ervaring rijker natuurlijk).

Achteraf gezien vond ik het misschien een beetje tegenvallen. Misschien ging het te snel om het echt te beseffen of was het omdat het geen klassieke bungee was. Wellicht dat ik me nog ergens naar beneden laat vallen ooit om te kunnen vergelijken, maar het staat niet op korte termijn op de planning (hoeven jullie je voorlopig dus geen zorgen over te maken!).

Uiteraard was ik nog volop op zoek naar avontuur na dit sprongetje, dus op naar de volgende thrillseaker: the Luge!!! Dit is een soort kartbaan omlaag. Eerst werden we met een skilift omhoog getransporteerd, waarna we met karretjes weer omlaag konden zoeven. En dat is helemaal niet zo suf als het lijkt! Ging behoorlijk snel soms en de bochten waren scherp. Er waren twee ritten. Een snelle een ‘scenic ride’. We begonnen allebei met de langzamere scenic ride (dat was verplicht). Lieke vond dat landschap zo adembenemend dat ze daarna nog een keer genoten heeft van deze scenic ride, terwijl ik mezelf omlaag stortte in de snellere variant.
Hierna hebben we nog even echt van het uitzicht genoten op de top van deze berg en toen was de middag weer voorbij. Maar het was zeer geslaagd!

Een paar dagen eerder had ik nog een prettige verrassing te lezen gekregen, mijn Duitsertjes waren namelijk ook tegelijkertijd in Queenstown!!! Die zijn we ’s avonds na het eten gaan opzoeken en we hebben een erg gezellige en late avond gehad in Queenstown-city.

De volgende dag lekker uitgeslapen in onze Bill, want pas om 12:15 hadden we een ‘afspraak’ staan. We gingen namelijk ook nog maar ff weer uit een vliegtuigje springen. Het was een fantastische zonnige en heldere dag, ideaal dus om optimaal te kunnen genieten van het prachtige Nieuw Zeelandse landschap, terwijl je met 200 km/h omlaag valt.
Goed, een skydive dus. Ik heb van mezelf geen ondersteunend beeldmateriaal hiervan voorhanden. Ik heb geen filmpje meer laten maken, Lieke wel. Voor ons allebei was het echt supergaaf. Ook Lieke heeft volop genoten. Persoonlijk heb ik dit keer veel meer kunnen genieten van het gevoel van het vallen en het formidabele uitzicht, maar de grote adrenalinegolf was dit keer toch een stuk minder dan de eerste keer. Desalniettemin zo ontzettend gaaf om te doen. Denk dat er zeker nog wel een aantal zullen gaan volgen in mijn leven.

AdTech Ad
Die avond zijn we weer met Anna, Hannah en Malte op pad gegaan (Maike zit in Australie op het moment). Was wederom supergezellig. Eerst naar een concert geweest van een Nieuw Zeelands bandje, echt behoorlijk goed. Daarna naar hun hostel gegaan en het was wederom een lange gezellige nacht en een dolle boel.

Zo kwam er een einde aan twee doldwaze dagen Queenstown met een bungee, een skydive en dronken Duitsers.
Deze ochtend (ja, het is eindelijk weer vandaag in mijn blogs!) zijn we naar Wanaka gereden. Via een wederom erg mooie scenic route (die ik half heb gemist omdat ik mijn roes uit lag te slapen) kwamen we aan in Wanaka. Dit is het kleine broertje van Queenstown wat adventure betreft, maar wij doen het lekker rustig aan vandaag. We zijn naar Puzzling World geweest. Een plek met een erg leuk (en soms frustrerend) doolhof waar we zo’n anderhalf uur doorheen hebben lopen dwalen. Daarna was er binnen nog een aantal ruimtes waarin je zintuigen geprikkeld werden.
Al met al een iets rustiger dagje, maar toch weer heel erg leuk! En nu heb ik weer een paar uur op internet kunnen zitten om al mijn trouwe lezertjes eindelijk weer op de hoogte te kunnen stellen van ons wel en wee in Nieuw Zeeland.

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn de afgelopen dagen wederom erg gaaf geweest met veel avontuur. En ik verklap jullie vast… als het goed is komt er de komende dagen nog een berg avontuur aan!!!

Groetjes van Tijs en Lieke!!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)