Een week werken zit er op..

Dag allemaal.

Ik heb nu vijf dagen gewerkt.. Vond het wel tijd voor weekend! Nog geen geld gehad trouwens, zal binnenkort wel komen. Hoop ik.
Erg veel spannends heb ik overigens niet te melden. Het werk is en blijft hetzelfde als ik in mijn vorige blogje meldde. 😉

Ik moet wel even iets uitleggen om misverstanden uit de wereld te helpen! In Nieuw Zeeland heb je drie soorten Kiwi’s. Allereerst heb je het fruit.. Dat wordt hier dan ook kiwifruit genoemd. Daarmee ben ik dus bezig met het werk. Ten tweede heb je de mensen, die noemen zichzelf ook kiwi’s. Alle Nieuw Zeelanders zijn dus Kiwi’s. Ten derde heb je het vogeltje dat alleen in Nieuw Zeeland leeft. Dat is ook een kiwi. Als wij Europeanen dus zeggen dat we een kiwi eten klinkt dat erg raar. Dan denken ze hier dat we dat arme vogeltje in de pan gegooid hebben.

Als typische Nederlander moet ik natuurlijk ook wat over het weer melden. Het is hier de hele week best lekker weer geweest! Gisteren was het echt heel warm en heb ik in een shirtje staan werken. Maar vandaag op mijn vrije dag regent het continu. Beetje jammer.

Na het werk eet ik meestal samen met Anna iets. Gisteren een simpel soepje gegeten. Vaak wordt er daarna nog even gekaart en gaan we op tijd naar bed. Ik heb een Duits kaartspelletje geleerd en ondanks dat ik het nog niet helemaal door heb, is het best leuk om te spelen. De avonden zijn dus meestal erg gezellig met een kaartje en een biertje er bij!
Vanavond is er een feest op de Lodge met een varken op het vuur. Volgens mij een heel varken. Ik ben benieuwd. De alcohol zal hoogstwaarschijnlijk rijkelijk vloeien, dus zal een prima avondje worden verwacht ik.

Vandaag is een beetje een suffe dag. Was wel lekker om weer eens uit te kunnen slapen. Daarna met het busje naar de stad gereden, maar het busje terug gemist. Moest nog een aantal mails sturen en heb besloten mijn tijd daar voor te nemen. Dus moet ik straks waarschijnlijk terugwandelen naar de Lodge. Niet erg slim met die regen, maarja..
Verder heb ik een Engels boek gekocht, eentje van Stephen King. Zal ook wel weer goed zijn voor mijn Engels.

U ziet allen dat ik mijn tijd wel doorkom hier en me best vermaak. Maar ik moet eerlijk zeggen dat er nog steeds aardig wat dipmomentjes zijn en thuis en vooral Lieke erg mis. Maar goed, hoort erbij schijnt!

Heb bij mijn vorige blog een aantal foto’s gepost van het werk, zodat jullie een beetje een beeld hebben waar ik me in het zweet loop te werken om jullie van goedkope kiwi’s te kunnen voorzien!

Vind het erg leuk om alle berichtjes in het gastenboek te lezen! Hoe simpel ook, ik geniet er van! Dus hou je vooral niet in!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)