Christchurch ratatoelje

De originele blog is te lezen op mijn Travelmessage blog.

Hoi allemaal.

Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat ik nog iets geschreven heb. Ondertussen is er natuurlijk weer gigantisch veel gebeurd. Als er niet zoveel was gebeurd had ik natuurlijk ook wat meer tijd gehad om een blog te schrijven!! Maar dat ga ik nu ff proberen in te halen.. hoop ik!

Ik was volgens mij gebleven bij het moment dat Lieke en ik onze tijd in Nieuw Zeeland er bijna weer op hadden zitten. Na drie weken trouwe dienst hebben we Bill weer ingeleverd bij Wicked en hebben we de laatste avond rustig doorgebracht.
De volgende ochtend (de 19e) was het dan tijd om Lieke naar het vliegveld te gaan brengen. Lekker op tijd, nog even wat kunnen drinken en dan was het weer zover. De drie weken zijn omgevlogen en voor we het in de gaten hadden zat Lieks al weer in het vliegveld op weg naar huis. Maar wat hebben we samen enorm veel gezien en gedaan! Onvergetelijke tijd.

Die middag ben ik eigenlijk gelijk weer naar mijn Duitsertjes gegaan, die ook in Christchurch waren. Die avond kwam Maike namelijk weer terug vanuit Australie. Om 23:30 stonden twee kerstvrouwen, een kerstman en een wandelend cadeautje met een camera haar op te wachten op het vliegveld. Onder begeleiding van gitaarmuziek werd een prachtig welkom terug-lied ingezet toen Maike verscheen in de gate. Die dag en nacht hebben we natuurlijk met z’n allen enorm veel bij te praten gehad over de afgelopen weken!
Ondanks dat ik net mijn Liekje had afgezet op het vliegveld (voor maar drie weekjes nog, valt dus reuze mee!), was ik heel erg blij mijn goede vrienden weer te zien. De volgende dag zijn we lekker lui naar t strand gegaan, het is namelijk prachtig weer.
De volgende ochtend stond echter weer in het teken van afscheid nemen. Dit keer brachten we Hannah naar het vliegveld, die mocht weer terug naar de Duitse realiteit van alledag. Die dag zijn we nog een tour gaan doen met de auto over de heuvels rondom Christchurch. Prachtige uitzichten en leuke rotsen waar we lekker op konden klauteren (en voor Gollum spelen…).
De volgende dag zijn we voor de verandering maar weer eens naar het strand gegaan. Dit keer hadden we nieuwe, ultrahippe atributen meegenomen. Namelijk een setje maskers. Naar mijn mening een onmisbaar attribuut in het backpackers-leven, maar erg jammer dat we nu pas tot die conclusie zijn gekomen! Uiteraard de nodige hilariteit als er een kerstman, een omaatje, een tijger en een blond meisje het strand op komen gelopen. En een hele lading melige foto’s, altijd goed.
De dag erna zijn we naar Banks Peninsula gereden om daar een wandeling te doen. Toen we daar (ietsiepietse later dan gepland, namelijk pas om 16:00) aankwamen zagen we een groot bord met “walkway closed”. Gelukkig dat ik er nog ff snel een foto van wilde nemen, want toen bleek dat in kleine letters er ook nog een datum onderstond. We waren bijna weer op de weg terug.
Erg mooie wandeling door de weilanden langs een grote baai (Pigeon bay). En natuurlijk weer een groot aantal foto’s waarop een tijger, blond meisje of omaatje terug te vinden is.

Dat was heel beknopt wat we overdag zoal hebben uitgevoerd de laatste week. De avonden (en nachten… wellicht is dat de reden dat we niet zoveel doen overdag ;)) hebben we gevuld met voornamelijk een Duits kaartspel.. en de nodige alcohol. Maakt allemaal geen Flaus aus, we hebben plezier en daar gaat het om!

Vandaag ben ik in mijn eentje op pad geweest. Had een ticket voor de befaamde TranzAlpine Express geboekt. Ja, dat is wel ff wat anders dan een retourtje Den Bosch – Tilburg (ook de prijs overigens). Helaas, dikke pech voor Tijs.. het was de hele dag enorm bewolkt en regenachtig. Niet dat het niet mooi was, maar het kwam er zo toch niet helemaal uit. Beetje tegenvallend. En dan is t erg lang om 9 uur in de trein te zitten, zeker omdat ik mijn boek vergeten was.
Oja.. ik heb ook nog nuttige dingen gedaan de afgelopen week. Heb drie nieuwe boeken gekocht (Nick Hornby – About a boy, Stephen King – The Stand (speciaal voor Berrie) en nog een die Anna aanraadde). De eerste heb ik ondertussen al weer bijna uit, erg leuk boek.
Verder heb ik mijn Nieuw Zeelandse bankaccount moeten opzeggen.. 🙁 Een teken dat het echt bijna voorbij is hier. En ik ben volop bezig geweest met dingen regelen voor Australie. Ja, er wordt echt niet alleen maar gezopen en lol gemaakt!

Goed, dat was in sneltreinvaart en vogelvlucht mijn verhaal van de afgelopen week. Geniet van de doldwaze foto’s en tot de volgende keer maar weer! Overigens ook voor alle mensen die schrijven.. Ik vind het echt superleuk, maar ik heb zo weinig tijd om te antwoorden. Maar ik stel het zeer op prijs!

Ik vind het altijd leuk om reacties te krijgen... dus dat kan hier! :-)